Iedereen beseft dat lichaamsbeweging cruciaal is voor onze gezondheid. De WHO (World Health Organization) heeft het over de noodzaak aan 30 minuten per dag matig intensief bewegen. Bewegen kan op verschillende manieren:
Patricia Ceysens lanceerde onlangs een fiets om in beweging te blijven aan je bureau: de WeWatt:
De WeWatt, zoals hij heet, wordt opgesteld in congres- en winkelcentra, waar bezoekers de kans hebben om hun laptop of smartphone op te laden met energie die ze zelf opwekken.
Ook op Brussels Airport kunnen vertrekkende passagiers de voordelen van gezonde lichaamsbeweging koppelen aan het opwekken van groene stroom voor het laden van de eigen elektronische communicatie-toestellen, zoals tablets, iPhones, en andere smartphones). Elke WeWatt heeft een zitplaats, 2 pedalen, een werktafel en een standaard stopcontact (230 Volt). Daarbovenop bieden sommige maatschappijen een gratis internetverbinding aan de WeWatt gebruikers, die hen in staat stelt te surfen terwijl ze fietsen.
WeWatt specificaties:
 
  • Elke WeWatt produceert ongeveer 30W vermogen
  • Een LED display toont de beschikbare stroom
  • Een vloeiend design, met lederen zitjes, cederhouten structuur, en meer dan 30 gerecycleerde grondstoffen
  • Een Belgisch produkt, gefabriceerd in Ieper.
Met de WeWatt kan je al fietsend je gsm of laptop opladen.

De zes ‘WeWatt fietsen’ die in de zomer van 2012 geïnstalleerd werden op Brussels Airport, lijken een schot in de roos. Dat laat Electrabel weten.

Electrabel lanceerde destijds de fietsen in samenwerking met Brussels Airport, JC Decaux en WeWatt. De zes fietsen in Pier A worden dagelijks gebruikt door gemiddeld 850 personen. Dat zijn zo’n 350.000 gebruikers sinds de start van het project. Met de WeWatt kunnen elektronische apparaten als een laptop of gsm opgeladen worden door te fietsen op een soort hometrainer. Na ongeveer dertig minuten is de gsm volledig opgeladen. Electrabel stelt eveneens een gratis internetverbinding ter beschikking zodat gebruikers kunnen surfen op het internet terwijl ze fietsen om hun elektronische toestellen op te laden.

Ook in winkelketen Cameleon in Sint-Lambrechts-Woluwe staan enkele WeWatt trappers, net als in het Brusselse Zuidstation of bij de eettent EXKi aan het Beursplein.

Trappen en bewegen? New Cyclo-Sport steunt dit project!
Useful links: