Belgisch familiebedrijf.

Thompson is een Belgisch familiebedrijf opgericht door Hector De Smet in 1921 in de stad Geraardsbergen, thuis van de “Muur van Geraardsbergen” welke uiteraard bekend is uit de Ronde Van Vlaanderen. Na oprichting startte Thompson direct met volledige productie in huis, van ontwerp tot en met frames lassen, lakken en assembleren. De Thompson filosofie  werd zeer snel duidelijk voor het publiek, namelijk “Een hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs”.

Fietsenfabrikant Thompson scoort op Velofollies

Enquête bij 45000 actieve fietsers in België zet Thompson in het Race segment in de top 10 en in het MTB segment zelfs in de top 5 van de fietsenverdeling in ons land! Het Nieuwsblad - De Geraardsbergse fietsenfabrikant Thompson kreeg op de fietsbeurs Velofollies te horen dat ze in België voor het verdelen van mountainbikefietsen op de 5de plaats staan. In de top 10 van de MTB's zijn ze zelfs de enige Belgische verdeler.
Lees het volledige artikel op www.hetnieuwsblad.be

Een volledig gamma fietsen

Na meer dan 90 jaar in de branche en 4 generaties later blijft deze ideologie uiteraard ongewijzigd! Vandaag de dag heeft Thompson een volledig gamma fietsen met de productie van mountainbikes, cross-, sport-, race-, stadsfietsen en de laatste toevoeging aan het gamma is uiteraard de elektrisch aangedreven fietsen.
 

Briek Schotte

Bekende wielrenners zoals onder andere “Ijzeren” Briek Schotte en Roger De Cock hebben grote zeges behaald op een Thompson fiets! Briek Schotte heeft zijn eerste Ronde Van Vlaanderen gewonnen in 1942. Roger De Cock won zowel de Ronde Van Vlaanderen in 1952 als de Ronde Van België in 1954 op een Thompson fiets. In een interview later in het leven zei Roger: “De Thompson waar ik in ’54 op reed was de beste fiets uit mijn carrière”.


 
Ook vandaag de dag is Thompson aanwezig in het profpeloton. Zo zijn ze de sponsor van twee Belgische Continentale teams: Ventilair Steria Cycling Team (Jong Vlaanderen) en Towin-Josan Cycling Team. Bij het team Ventilair-Steria rijdt de Belgische kampioen Elite zonder contract Timothy Dupont.

Kwaliteitsfietsen uit België

Daarvoor zorgen een 30-tal werknemers die zich dagelijks inzetten om uw fiets - die met de hand en grootste zorg geassembleerd wordt in onze montagehallen - aan u in perfecte staat te leveren en dit via een uitgebreid dealers-netwerk van ongeveer 250 dealers. Dit gebeurt allemaal in Lessines, waar de magazijnen en montagehal gevestigd zijn op een oppervlakte van +/- 3500 vierkante meter.

Be Creative kleuropties:

Het Thompson "Be Creative" systeem geeft de particulier de mogelijkheid zijn eigen kleurstelling te ontwerpen! Alle carbon frames worden in huis gelakt met de grootste zorg, dit geeft ons de mogelijkheid om iets extra te doen voor de consument. Via een simpele configurator op de website (of als app op de tablet of smartphone) kan men zijn eigen persoonlijke fiets samenstellen. Als kers op de taart kan men zijn fiets "signeren" door zijn naam op het frame te zetten. Het Be Creative systeem is volledig inbegrepen in de prijs van de fiets, er wordt dus geen opleg gevraagd! Mits alle onderdelen op voorraad zijn bedraagt de normale leveringstermijn 2 tot 3 weken.
 
 
'Be Creative' applicatie voor Smartphone:

De perfecte service en naverkoopdienst.

Niettegenstaande de sublieme kwaliteit van de Thompson fietsen blijft een goed en deskundig onderhoud van uw fiets noodzakelijk. Daarvoor moet je bij een vakman zijn. Bij New Cyclo-Sport kun je niet alleen terecht voor de complete collectie fietsen maar ook voor een persoonlijk advies en perfecte service.


Vooruitblik 2015


THOMPSON E-DRIVE 9v. / 8v NEXUS - Shimano Steps


Prijslijst/catalogus

Een catalogus kan U gratis krijgen bij New Cyclo-Sport, de Thompson prijslijst vindt U <<HIER>>

Useful links: