Smartphone hardware voor fietsers.

 

Smartphones.

De opkomst van smartphones met GPS en allerhande sensoren geven ons een enorme hoeveelheid interessante gegevens van uw fietsuitstappen, zoals GPS-navigatie, GPS-route tracking, snelheid controleren of zelfs G-force toepassingen. Er zijn ook apps die het mogelijk maken om uw prestaties te vergelijken met die van vrienden of u te informeren hoe uw fiets te repareren. De hoeveelheid beschikbare apps zorgt ervoor dat iedereen een app kan vinden die past bij zijn of haar behoeften.
image

Windows Phone

image

iPhone (iOS)

image
Samsung (Android)
image
Blackberry Z10

Stuurhouders.

Diverse fabrikanten ontwikkelen houders om uw Smartphone te bevestigen op het stuur van uw fiets. Sommige houders zijn toestel-specifiek, en anderen zijn meer universeel, al komt er bij deze laatsten soms wat knutselwerk aan te pas om ze correct aan te passen.
Deze vinden wij leuk:
image
PATRON I5 BSM-01
€ 39.95
image
PATRON I4 BSM-02
€ 39.95
image
GUARDIAN BSM-11
€ 39.95

Tablet op de fiets.

KLICKfix Tablet bag is een tablet houder voor op de fiets die weersbestendig is en voor alle tablets geschikt is tot teen grootte van 14 x 21,5 cm. Touch screen mogelijkheid door transparant venster en snel aan te passen van een horizontale naar een verticale positie door draaibare adapter. Ideaal voor navigatie! Geleverd inclusief KF Quad stuurhouder.
€ 73,50

Interessante accessoires.

Onderdelen die het gebruik van Smartphones in combinatie met uw fietshobby prettiger maken...
 

PHONEFIX BSM-91

 • Montagebeugel voor Patron en Guardian telefoonhouders.
 • Past op diameters tot 38 mm.
 • Te monteren op stuur of stuurpen.
 • Met glasvezel verstevigd Nylon voor extra stijfheid en duurzaamheid.
€ 9.95
 

€ 79.95

ENERGYPACK USB BSM-81

 • Lithium ion polymeer (2 x 22650, 3300mAh 7.4V) accu van hoge kwaliteit.
 • Compatibel met de BLS-67/68 Scope.
 • De accu kan ook gebruikt worden voor andere door USB op te laden apparaten, zoals een mobiele telefoon. Alleen USB output! (5V 1A).
 • De accu is uitgerust met een waarschuwingsindicator die het energieniveau in 5 stappen aangeeft. Deze kan in/uitgeschakeld worden naar keuze.

Bluetooth Smart Technology.

Bluetooth Smart is de intelligente, energie-vriendelijke versie van Bluetooth draadloze technologie. De magie van Bluetooth Smart is de mogelijkheid om te werken met een applicatie op de smartphone of tablet die je al hebt, en verbinding te maken met andere bluetooth smart-apparaten zoals bijvoorbeeld sensors op een fiets, smartwatches of hartslagmeters. Het protocol heeft een lager stroomverbruik dan eerdere bluetooth-protocollen.

Bluetooth Smart onderdelen.

Er bestaan verschillende Bluetooth sensoren, voor gebruik tijdens de fietsactiviteiten. Deze sensoren bieden u middels accurate gegevens een goed overzicht van de prestaties tijdens uw rit, door het bijhouden van uw snelheid, trapfrequentie en/of hartslag. Ze streamen alle gegevens naar uw Smartphone via de Bluetooth ® 4.0 Smart Low-Energy-protocol (BLE). Dit betekent dat het een lage invloed heeft op het gebruik van batterijen tijdens activiteiten, zodat u die extra kilometers nog kan fietsen:
De Speed and Cadence Sensor

Kan je gemakkelijk koppelen met je smartphone zodat je ook de snelheid kunt bepalen gebaseerd op de wielrotatie. Handig voor op de hometrainer of wanneer het GPS-signaal zwak is. Deze sensor combineert snelheid en trapfrequentie en is compatibel met alle Bluetooth 4.0 apparaten.

BBB BLUECOMBO BCP-61

 • Bluetooth ® 4.0 Smart snelheid en trapfrequentie sensor in één.
 • Compatibel met alle Bluetooth ® 4.0 Smart Ready uitgeruste apparaten.
 • Inclusief crank en spaak magneet.
 • Inclusief batterij.
 • Inclusief montage materiaal.
€ 55.00

Topeak Panobike Speed and Cadence Sensor

With Bluetooth® Smart super low energy technology
Works with iPhone 4S/5 and iPod Touch with BLE 4.0

Advanced Bluetooth® Smart (BLE 4.0) super low energy consumption wireless speed & cadence dual sensor provides real-time ride information on your mobile training Apps and turns your smartphone into a personal training device.

Unique Bluetooth® Smart algorithm extends battery lifetime up to incredible 1800 hours (5 years with 1hr/day use)

€ 49.99

Hartslag-sensor.
Tover je smartphone om tot superfietscomputer met losse Bluetooth sensoren zoals deze hartslagbanden. Eenvoudig koppelen met uw Bluetooth 4.0 apparaat en fietsen maar. De banden zijn los te wassen en dragen aangenaam door de elastische stof.

BBB BLUEPULSE BCP-62

 • Bluetooth ® 4.0 Smart hartslagmeter.
 • Compatibel met alle Bluetooth ® 4.0 Smart Ready uitgeruste apparaten.
 • Inclusief wasbare elastische band.
 • Inclusief batterij.
€ 65.00

Topeak PanoBike Heart Rate Monitor

Advanced Bluetooth® Smart (BLE 4.0) super low energy consumption wireless heart rate monitor provides real-time heart rate on your mobile training Apps and turns your smartphone, tablet, or any Bluetooth® Smart Ready device into your personal training and health management device.

Unique Bluetooth® Smart algorithm extends battery lifetime up to incredible 1800 hours (5 years with 1hr/day use).
€ 69.99

SIGMA HARTSLAGZENDER MET BLUETOOTH SMART

Adviesprijs: 59,95 euro
De nieuwe `R1 BLUE'-sensor van SIGMA SPORT verzendt de hartslag via de zuinige Bluetooth® SMART-technologie. Daardoor kan de R1 BLUE' met een groot aantal smartphones, computers en sportapparaten communiceren. Alle sportapps, waaronder de sportapp SIGMA Move, die de Bluetooth0 SMART READY technologie ondersteunen en met de hartslaggegevens werken, kunnen de waarden van de `R1 BLUE' weergeven.
De R1 BLUE' garandeert een exacte meting van de hartslag tussen 30 en 240 slagen per minuut. Ook worden de RR-intervallen in milliseconden voor bepaling van de variatie in de hartslag, de apparaat gegevens en de bat-terijstatus overgebracht. Het batterij vak kan eenvoudig met een muntje worden geopend. Zo kunt u met slechts enkele handelingen zelf de gewone CR 2032-knoopcel vervangen. De `R1 BLUE' is kort bestand tegen een statische waterdruk van 3 atmosfeer en daarmee is hij geschikt voor allerlei sportieve activiteiten.
Bluetooth® SMART-technologie
De digitale Bluetooth® SMART-technologie ondersteunt de standaard Bluetooth® 4.0, ook wel bekend als Blue-tooth0 SMART READY-technologie en eerder Bluetooth0 Low Energy-technologie. Voorwaarde om met Bluetooth® SMART-apparaten te kunnen communiceren is het logo Bluetooth0 SMART READY' en/of een verwijzing naar een Bluetooth0 4.0-component. Bovendien moet het besturingssysteem Bluetooth® SMART READY technologie ondersteunen.
De sensoren zijn compatibel met elk als 'Bluetooth 4.0 Smart Ready' bestempeld apparaat. Dit geldt onder meer voor up-to-date smartphones zoals de iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPad 3, iPad 4, iPad Mini, Samsung Galaxy S4 en HTC ONE.
Bekijk hier de lijst met de Actuele apparaten die Bluetooth® SMART READY-technologie ondersteunen: http://www.bluetooth.com/Pages/Bluetooth-Smart-Devices-List.aspx

Smart ready apps.

Op de pagina apps vindt U een hele collectie Smartphone applicaties die U kan gebruiken op de fiets. De volgende apps zijn specifiek interessant om te gebruiken in combinatie met de Bluetooth Smart ready onderdelen:
Instructie sheet voor het koppelen van de BCP-61/62:bluetooth sensoren met Smart ready apps: KLIK HIER.