image
 image

Hartslagmeters.

Een hartslagmeter voorziet je tijdens de training van handige gegevens die je kunt gebruiken om jouw persoonlijke work-out te optimaliseren. Zo kun je in de gaten houden wat jouw gemiddelde of maximale hartslag is, en bijvoorbeeld hoeveel calorieën je verbrandt. Een hartslagmeter heeft vaak handige basisfuncties zoals een stopwatch, verlichting en tijdsweergave. Sommige hartslagmeters kunnen de opgeslagen informatie overdragen naar jouw pc, zodat je jouw trainingsresultaten kunt bijhouden.

Sigma Sport is een Duitse fabrikant van fietsaccessoires en sporthorloges. Ze staan bij racefietsers en mountainbikers vooral bekend om fietscomputers, hartslagmeters en fietsverlichting. De duurdere fietscomputers hebben een ingebouwde hartslagmeter. De fietsverlichting van Sigma behoort tot de besten op de markt, en is erg in trek bij de veeleisende fietser. De hartslagmeters van Sigma zijn vooral in trek bij de hardlopers en niet-professionele fietsers.


Klik op een beeldje om de mogelijke kleuren te zien, klik op de specificaties voor meer.


PC 3.11

Prijs: 36,95

PC 10.11

Prijs: 44,95 €

PC 15.11

Prijs: 57,95 €

PC 22.13

Prijs: 59,95 €

PC 25.10

Prijs: 59,95

RC 12.09

Prijs: 109,95 €

RC 14.11

Prijs: 139,95

ONYX CLASSIC

Prijs: 49,95 €

ONYX BALANCE

Prijs: 49,95 €

ONYX FIT

Prijs: 85,95 €

PC 9

Niet meer leverbaar.

ONYX PRO

Niet meer leverbaar.

Nieuw voor 2015

Sigma RC MOVE - € 149.95

Sigma PC 26.14 - € 79.95

Met de Sigma RC MOVE kom jij alles te weten over je trainingen. Afstanden, snelheid, hartslag, de mogelijkheden zijn groot. Tijdens het sporten kun je 99 rondetijden bijhouden, zodat je jezelf kunt verbeteren. Het sporthorloge geeft namelijk ook aan wat je beste rondetijd is! Je sport bovendien effectief door de draadloos te verbinden hartslagsensor. Het horloge toont een grafiek tijdens de training en laat ook zien wat de maximale hartslag is. Als je de RC MOVE verbindt met een Iphone 4S of nieuwer model komt er ook een boel plezier om de hoek kijken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je muziek van je telefoon via de RC MOVE af te spelen. Je prestaties zie je vervolgens thuis in via de Sigma MOVE-applicatie.
Versla jezelf met de Sigma PC 26.14. Met het sporthorloge bewaar je je laatste zeven trainingen en daardoor zie je de geboekte vooruitgang. Ook is er de mogelijkheid om maximaal 50 rondetijden op te slaan. Zo zie je binnen een training je verval of versnelling. Met de meegeleverde hartslagsensor zorg je bovendien dat je altijd op de hoogte bent van je hartslag. Ook voor dagelijks gebruik is de PC 26.14 functioneel. Hij geeft tijd en datum weer en als jij dat wil is het horloge ook je wekker in de ochtend. Sportief en functioneel dus, dat is de Sigma PC 26.14.

Ook verkrijgbaar in zwarte en witte uitvoering:

Borstband analoog

Losse borstband voor analoge hartslagmeters.

Cat. Prijs/Prix: B

Borstband digitaal

Losse borstband voor digitale hartslagmeters.

Cat. Prijs/Prix: B

Stuurhouder

Bevestiging van hartslagmeter op het fietsstuur.

Cat. Prijs/Prix: A7
Sigma Stuurhouder Allround

De Sigma Stuurhouder Allround houdt uw Sigma hartslagmeter uit de PC-serie stevig op zijn plaats aan het stuur terwijl u fietst. Uw hartslagmeter zit goed vast, zelfs tijdens hobbelige off-road trips. Met uw hartslagmeter uit de Sigma PC-serie in deze houder houdt u eenvoudig alle belangrijke informatie binnen oog- en handbereik. De Sigma Stuurhouder Allround past op vrijwel alle fietssturen en is eenvoudig te monteren.

Sigma Borstband met Hartslagsensor Analoog/Digitaal

Deze Sigma Borstband met Hartslagsensor Analoog of Digitaal bestaat uit een borstband met een nauwkeurige analoge of digitale hartslagsensor om je hartslag te meten en door te geven aan je sporthorloge, fietscomputer of fitnessapparaat (alleen analoog).


Informatie.

Sigma Sport heeft eenvoudige toestelletjes ontwikkeld die even accuraat zijn als een klassieke ECG-meting. Het principe van de hartslagmeter is even eenvoudig als geniaal. De sporter legt een borstband aan waarin twee elektrodes zitten. Het elektrisch spanningsverschil van elke hartslag wordt gecapteerd en draadloos doorgezonden naar de ontvanger, een soort horloge dat men aan de pols draagt. Afhankelijk van het model kan dit horloge elke hartslag ('beat to beat') weergeven of een gemiddelde gedurende bv. 5, 15 of 60 seconden. Sommige toestellen hebben een ingebouwd computertje dat de hartslag constant registreert, waarin men bepaalde trainingsparameters kan opslaan, enz.

Hartslagmeters kunnen beschikken over de functie ‘gecodeerde' of 'digitale' transmissie.

Gecodeerde hartslagtransmissie:

  • De gecodeerde borstbanden slaan automatisch een code op om uw hartslag naar uw polsontvanger over te brengen. De ontvanger vangt alleen uw hartslag van uw borstband in gecodeerde vorm op. Door de informatie te coderen, wordt interferentie van andere hartslagmeters verminderd. Niet alle omgevingsruis kan echter worden voorkomen.


Digitale hartslagtransmissie:

  • De data transmissie (de gegevens die de belt doorzendt naar het horloge) is digitaal op een zeer hoge Frequentie van meestal 2,4 GHz.  Het grote voordeel van deze hoogfrequente transmissie is namelijk, dat u geen last meer heeft van storingsvelden zoals bespanningkabels en GSM masten.
  • Een ander voordeel van digitale data transmissie is, dat de kans op overspraak (ongewenste ontvangst van de hartslag van de sporter naast u) uitgesloten is (kans van 1 op 65.000).

Concreet betekent het gecodeerd zijn dat de hartslagmeter niet gestoord kan worden door het signaal van een andere borstband. Deze eigenschap is onder andere geschikt voor mensen die in groep fietsen of lopen. Gecodeerde/digitale borstbanden zijn echter - in tegenstelling tot de analoge versie - NIET compatibel met analoge fitness apparatuur.

Er bestaan ook hartslagmeters die de bloeddoorstroming in de vinger of de oorlel registreren. Men plaatst daartoe een klip op de vinger of de oorlel waarin een lichtje zit. Per hartslag stroomt er even méér bloed door de ledematen en wordt de lichtstraal even onderbroken waaruit men dan de hartslag kan afleiden. Deze methode is echter niet altijd accuraat.
Batterijen.
Hartslagmeters bevatten knoopcel(batterijen) om te functioneren. Lees meer hier over knoopcel(batterijen).
Ontdek ook de CP16 hartslagmeter van Ciclosport hier.
Useful links: