Thompson: Big business, ja, maar niet tot elke prijs.

Fietsenfabrikant Thompson uit Lessines heeft zich nog maar eens van z'n mooiste kant laten zien. Nadat een klant van ons zijn Thompson fiets verloren was in een jammerlijk incident (zie artikel uit Het Nieuwsblad hieronder) bleven hem niet veel opties over om naar school te gaan. Om het drukke ochtendschema van zijn ouders niet te verstoren, omdat er geen degelijke verbinding naar school is met de bus, en vooral... omdat hij zijn dagelijkse fietstocht zal missen, besliste de jongeman samen met zijn ouders om zich zo snel mogelijk een nieuwe tweewieler aan te schaffen. Met deze beslissing geven zij ook een teken dat zij zich niet laten afschrikken door de moderne samenleving waarin onveiligheid meer dan ooit onze traditionele waarden en gewoontes bedreigen, en kiezen zij resoluut voor een positieve, constructieve ingesteldheid.

Eenmaal in de winkel, was een nieuw model snel gekozen. Tevreden over zijn vorige fiets koos de jongeman weer voor een Thompson fiets: stoer en betrouwbaar. Wanneer wij echter deze fiets bestelden bij de fabriek bleek deze niet in voorraad te zijn. Dat is gewoonlijk geen probleem daar de fietsen bij Thompson permanent gemonteerd worden. Het probleem was echter dat er voor de bestelde fiets momenteel geen frames voorradig zijn, en deze pas over drie weken beschikbaar zullen zijn. Geconfronteerd met het mobiliteitsprobleem van Pieterjan, en bewogen door hetgeen hem overkomen is, besloot de firma Thompson even het bewijs te leveren dat handel drijven meer is dan puur winstbejag, en het menselijke nog altijd primeert. Prompt werd voorgesteld om subito presto een fiets te monteren met een hoogwaardiger (lees: duurder) frame - dat wél voorradig is - voor dezelfde prijs, zodat Pieterjan na de Paasvakantie gewoon terug naar school kan fietsen.

Normaal gezien wordt de nieuwe fiets geleverd op dinsdag 15 april. Ik hou jullie op de hoogte! - Guy
Artikels verschenen in Het Nieuwsblad:
Lees de artikels op de website van Het Nieuwsblad: KLIK HIER en HIER .
Op dinsdag 15 april werd de fiets van Pieterjan keurig geleverd (foto 1 en 2). De fiets kon nu klaargemaakt worden (foto 3). De firma Thompson heeft woord gehouden: een Expert frame vormt de basis voor deze stevige fiets (foto 4).
Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Woensdag 16 april: de fiets is nu klaar om afgehaald te worden (foto 5). Even snel een telefoontje gepleegd om het goed nieuws te melden. Het is nu wachten op Pieterjan...
Foto 5

Foto 6

Foto 7

Foto 8

Pieterjan haalt zijn fiets af. (foto 6); Van zijn gestolen fiets heeft hij nog geen nieuws. Leuk is wat anders, maar de glimlach op zijn gezicht spreekt boekdelen: is er een betere manier om het trauma van zijn avontuur te verwerken? (foto 7). En daar gaat hij dan! (foto 8) Wij wensen Pieterjan veel plezier en geluk met zijn nieuwe fiets!

Useful links: