
Shimano en Het Nieuwsblad zoeken samen de fotomomenten van 2014
Shimano Benelux is met Het Nieuwsblad, de grootste krant van België met ruim 1.000.000 lezers, een samenwerking aangegaan waarbij op drie momenten het komende jaar op zoek wordt gegaan naar de allerbeste foto van het wielervoorjaar, de Tour de France en het najaar (inclusief WK).
De fotoredactie van Het Nieuwsblad maakte inmiddels een voorselectie van de 20 meest markante wielerbeelden van het voorjaar. Stuk voor stuk beklijvende momentopnames van euforie, pijn, ontgoocheling, jaloezie, sportiviteit of verbetenheid in het peloton. Via de website van Het Nieuwsblad kan tot en met zaterdag 3 mei worden gestemd: http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/cnt/dmf20140428_074.
Iedereen kan meespelen; de deelnemer die op de meest populaire foto stemt en bovendien het beste antwoord geeft op de schiftingsvraag wint een prachtige prijs: een waardebon van € 500,- te besteden bij één van de Shimano Service Centers, waarmee schitterende wieleraccessoires kunnen worden aangeschaft.
Deze campagne zal door het Nieuwsblad niet enkel via de krantenoplage worden gepromoot, maar tevens met een uitgebreide online banner campagne.
100 Historische wielerfoto’s
Naast de verkiezing van de fotomomenten van 2014 heeft Shimano Benelux in maart de abonnementen actie "100 Historische Wielerfoto's" van Het Nieuwsblad ondersteund. Hiermee werd op 22 maart de voorpagina van de grootse krant van België bereikt (meer dan 1.000.000 lezers!), maar Shimano was ook zichtbaar met onder andere:
Logo in advertentie krant gedurende 6 dagen (maart 2014)
18/03 Logo in een mailing naar een commercieel bestand (700.000 adressen)
21/03 Logo in mailing naar abonnees (100.000 adressen)
22/03 Logo in remail naar klikkers
Logo op landingpagina Het Nieuwsblad
Logo’s in digitale krant
Logo in diverse banners op wielergerelateerde websites
Al met al mooie zichtbaarheid voor Shimano en het Shimano Service Center in de grootste krant van België waardoor de merkbekendheid en zichtbaarheid van het merk en het concept verder zal doen toenemen.

30 KM/U IN BELGIE?
België staat op zijn kop! Vanaf volgende week maandag geldt namelijk een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur op kleinere wegen. Het gaat om wegen, die zijn voorbehouden voor voetgangers, fietsers, ruiters en landbouwvoertuigen. In principe mocht je 90 kilometer per uur rijden op deze smalle baantjes. Daar komt op 31 maart een eind aan.
Toch hoeven wielrenners niet bang te zijn dat ze agenten met laserguns tegenkomen op landbouwweggetjes voor een snelheidscontrole. Doel van de wet is om ook op kleinere weggetjes een snelheidsbeperking te kunnen instellen. Verwacht wordt dat er op deze wegen niet op fietsers gecontroleerd zal worden.
De ophef over deze wet, werd zelfs in het Canvas programma Ter Zake (klik hier (onderwerp begint na 29 minuten)) behandeld, met een prominente rol voor Want-Groupe Gobert rijder Frederik Veuchelen. Hij is in ieder geval niet van plan zich aan de beperking te houden! (Bron: BBB 26/03/2014)


En op deze website zal men alle in de papieren uitgave verschenen tochten terugvinden, met alle info voor deelname: http://www.gocycling.be/index_nl.php
Go Cycling 2014 is een pocket-agenda (formaat 10 x 21 cm) met een oplage van 50.000 exemplaren die vanaf 31 januari 2014 verdeeld zullen worden. Iedereen kan een agenda bij één van de 400 fietshandelaars gratis ontvangen (ook bij New Cyclo-Sport!) of een exemplaar thuis bekomen door zijn gegevens samen met 4 prior-postzegels naar ons adres op te sturen.
Et sur notre site internet, vous trouverez toutes les randonnées parues dans la version-papier, et plus encore, avec toutes les informations pour y participer: http://www.gocycling.be/index_nl.php
Go Cycling 2014 est un livre au format pocket de 10 x 21 cm, dont les 50.000 exemplaires seront distribués à partir du 31 janvier 2014. Chacun peut se procurer gratuitement l'agenda dans un des 400 magasins de cycles ou en envoyant ses coordonnées complètes et 4 timbres-poste prior à notre adresse.
CPS CONSULT sprl
Avenue Ruisseau du Godru 89 - 1300 Wavre
Tél. : 010/888.566 - Fax: 081/65.82.76 - [email protected]

High speed
De Zwitserse fabrikant Flyer steekt het niet onder stoelen of banken: het bedrijf biedt high speed elektrische fietsen aan, geschikt voor de ‘vliegende forens’, staat er te lezen op de website van Benelux-invoerder Amazing Wheels.
Zaakvoerder Tim De Rooy geeft ook zonder aarzelen toe dat sommige duurdere modellen sneller gaan dan de regel is voor elektrische fietsen in Nederland en België: maximaal 25 km per uur, en een vermogen van niet meer dan 250 watt. ‘Deze snellere fietsen zijn vaak ontwikkeld voor andere Europese landen, waar de regels soepeler zijn. We vertellen de kopers erbij dat deze krachtigere elektrische fietsen eigenlijk niet geschikt zijn voor de openbare weg. Maar wat de klant ermee doet, is uiteraard zijn verantwoordelijkheid.’
De Fietsersbond heeft het echter helemaal gehad met deze opgefokte elektrische fietsen. ‘We vragen met aandrang dat er hiertegen wordt opgetreden’, aldus Eva Van Eeenoo. ‘We zijn als Fietsersbond voorstander van elektrische fietsen omdat oudere mensen daardoor langer de fiets kunnen gebruiken en andere mensen wat langere afstanden kunnen overbruggen. Maar té snelle elektrische fietsen brengen andere fietsers in gevaar. Dat kan niet de bedoeling zijn.’
Politie?
De Fietsersbond vraagt daarom aan de politie om op te treden, ook tegen handige harry’s die met wat gesleutel erin slagen het vermogen van hun traditionele elektrische fiets fors op te drijven.
Bij de politie klinkt het dat zulke controles in de praktijk niet evident zijn. ‘In theorie is het eenvoudig. Te snelle elektrische fietsen vallen voor ons onder de categorie van een bromfiets klasse B, en daarvoor heb je een verzekering nodig, moet je een helm dragen, en mag je heel vaak het fietspad niet gebruiken’, klinkt het op de persdienst van de federale politie.
‘Maar in de praktijk zien wij de lokale politiezones nog geen elektrische fietsen op de rollen zetten, zoals bij bromfietsen, aangezien die te hoge snelheid vaak het resultaat is van een goede fietser én een iets te hoog vermogen.’
Ook in Nederland weet de politie niet goed wat te doen met te snelle elektrische fietsen, zegt Tim De Rooy: ‘De handhaving zit compleet in een grijze zone, waardoor er ook in Nederland zelden of nooit elektrische fietsen worden gecontroleerd.’
Fietsenverkopers?
Vlaams Parlementslid Björn Rzoska (Groen) pleit voor heel duidelijke regels én controles. Hij testte vorige week nog een elektrische fiets uit, waarmee hij tussen de 40 en 50 km per uur haalde. ‘Ik had het gevoel eerder op een brommer te zitten. Die fiets is bij ons vrij te koop in de fietsenwinkel. Ongehoord.’
De fietsenverkopers in ons land voelen zich weinig aangesproken door deze kritiek. ‘Ik ken coureurs die zonder motortje 60 km per uur halen, en ook op een fietspad rijden’, aldus Daniel Labours, algemeen secretaris van Federvelo. ‘En dat is dan wél zonder gevaar? Of gaan we dat ook verbieden?’

Benieuwd hoe jullie het doen op de Koppenberg of Kruisberg? Koop of huur een chip, maak op de website van de Ronde een profiel aan en rep je naar de Vlaamse Ardennen. Iedereen kan zich nu meten met de beste Ronderenners. Maar hoe werkt de tijdsregistratie precies? Leer er alles over hier en ga aan de slag op één van de rondepassages met tijdsregistratie. Klaar? Let's go!
Curieux après vos performances sur le Koppenberg ou Kruisberg ? Achetez ou louez un chip, débranchez un profil sur ce site du 'Ronde', et fixez-vous sur les Ardennes Flamandes. Tout le monde peut maintenant se mesurer avec les pros. Mais comment le temps s'enregistre exactement ? Apprenez-en tout ici et prenez le départ pour une des épreuves concernées. Etes-vous prêts ? Partez!
Asfalt, klinkers (betonstraatsteen) of beton… iedere gemeente heeft haar redenen om voor een bepaald materiaal te kiezen. Steeds meer gemeenten maken deze keuze nu ook op basis van wat de fietser wil: een comfortabele fietsroute zonder hinderlijke hobbels. Ook de provincie wil kwaliteitsvolle fietsroutes aanmoedigen en hecht daarom een groot belang aan de materiaalkeuze.
Voor fietspadprojecten die in aanmerking willen komen voor Fietsfonds-subsidies, wordt bij voorkeur asfalt gebruikt. Indien het fietspad toch in beton wordt uitgevoerd, dan zal de vlakheid ervan gecontroleerd worden voordat de subsidie volledig uitbetaald wordt.
Fietspaden in betonstraatsteen (klinkers) zullen slechts in zeer specifieke gevallen gesubsidieerd worden. Subsidies zullen bovendien pas uitbetaald worden 5 jaar na de voorlopige oplevering van de werken en na een extra kwaliteitscontrole door de provincie.
Hulp nodig bij de materiaalkeuze? Onderstaande lijst met voor- en nadelen helpt u bij de afweging.
Asfalt:
- Beste rijcomfort voor de fietser (geen voegen, zeer vlak en dus weinig trillingen).
- Goede levensduur, maar gevoeliger aan hitte en zware belastingen.
- Extra aandacht vereist om omhoogkomen door boomwortels te vermijden.
- Uitbreken voor nutswerken: moeilijker dan bij betonstraatsteen, maar makkelijker dan bij beton.
- Herstellen na nutswerken: geen belemmering voor nutsmaatschappijen, maar herstelling gebeurt vaak slecht. Rood asfalt herstellen is moeilijk en duur.
Beton:
- Rijcomfort is matig (hogere rolweerstand dan asfalt, meer trillingen, respect voor vlakheidsnorm bij aanleg is essentieel).
- Goede levensduur, maar gevoeliger aan vorst.
- Beter bestand tegen boomwortels dan asfalt.
- Uitbreken: moeilijker dan bij asfalt.
- Herstellen: geen belemmering voor nutsmaatschappijen, maar herstelling gebeurt vaak slecht (vlakheid). Dezelfde rode kleur bereiken als het bestaande stuk is moeilijk.
Betonstraatstenen:
- Rijcomfort is in de praktijk meestal matig tot slecht door gevoeligheid aan verzakkingen en hoge rolweerstand (afhankelijk van afschuining en legpatroon van klinkers).
- Levensduur: veel kans op verzakkingen (natuurlijk of door belasting).
- Gevoelig voor bulten en zakkingen door boomwortels.
- Uitbreken: zeer gemakkelijk (en dus voorkeursmateriaal voor nutsmaatschappijen).
- Herstelling: gemakkelijk, maar gebeurt meestal slecht waardoor bijkomende verzakkingen ontstaan.
Extra informatie: Dienst mobiliteit (Steunpunt fiets), Tel. 016-26 75 44, [email protected]

Bekijk op de kaart alle goede en slechte fietspaden in Asse die lezers van Het Nieuwsblad hebben doorgestuurd. Beweeg met je muis over een fietspad voor de score en klik door voor meer details aangaande breedte van het fietspad, afstand tot rijweg, berijdbaarheid van de ondergrond, al dan niet goed onderhouden, (on)voldoende verlichting, en veiligheid van de oversteekplaatsen.
Link: Fietspadenrapport van Asse

16 Sept 2013
WTC Blijf Fit fietste naar Scherpenheuvel als dankbetuiging voor de genezing van
clublid Marc Boydens die ernstig verbrand raakte bij een werkongeval.
Lees het artikel in Het Nieuwsblad

Fietsliefhebbers halen hart op aan Bazaar Bicyclette
Alles wat ook maar iets te maken had met een fiets kon je zondagmiddag vinden op Bazaar Bicyclette, een bijzondere rommelmarkt op het De Coninckplein in Antwerpen. Behalve truitjes, accessoires, zadels, bellen, kettingen en ander moois kon je ook je fiets zelf leren herstellen en kinderfietsjes ruilen.
Herfstruilbeurs fietprullaria Aalst (Klik de affiche voor meer details)
(Klik om te vergroten.)
Race tegen de tijd voor Niels Albert (29/10/2013)


Luc Van Lierde geeft tips over de fiets. (17/11/2013) (bron: De Zondagkrant)
Luc Van Lierde geeft nog meer tips over de fiets. (24/11/2013) (bron: De Zondagkrant)
Wat een kind gelukkig maakt...

