Miniatuur wielrennertjes.

De kleine wielrennertjes ontstonden al in de jaren ’30. Vooral Frankrijk was erg bedrijvig in het produceren van miniwielrenners. Het merk Cofalu was toen heel bekend. Vroeger was een ruitjeshanddoek (of kleine tegels), een dobbelsteen, een schriftje en rennertjes voldoende voor uren fun. De dobbelsteen bepaalde hoeveel vakjes de rennertjes vooruit fietsten. Het schriftje hield de score bij. Voor de meeste wielerliefhebbers was de eindzege toen eenvoudig: Merckx won altijd. De hype slabakte eind jaren ’80, begin jaren ’90. De jeugd interesseerde zich steeds minder in zulke eenvoudige speeltjes, maar nu zijn ze terug. De generatie kinderen zijn rijpe volwassenen geworden en zien de huidige miniatuurrenners als herinneringen aan vroeger.
Cofalu wielerscenario's

Eddy Merckx

Karl Vannieuwkerke

Elke Weylandt

Fraaie Odiel...

Programma’s zoals Vive le vélo hebben de rennertjes helemaal terug in de spotlights geplaatst. De minirenners stonden dagelijks op Vannieuwkerkes tafel en in 2012 zagen we ze ook als de fraaie Odiel. Dankjewel Karl Vannieuwkerke en zijn crew voor die aandacht. Die kleine rennertjes zijn dus opnieuw te koop, maar waar?
Bij New Cyclo-Sport te Zellik kan je niet alleen een stukje nostalgie opsnuiven, en verlopen herinneringen terugvinden, maar ook actuele wielrenners en wielerploegen mee naar huis nemen, met de miniatuurwielrennertjes van:
(Klik op één van de logo's om naar de pagina te gaan)

Useful links: