Het Duitse Melon Helmets ontwikkelde dit jaar een nieuwe helmcategorie, de Urban Active Helmet, en die wordt nu in de Benelux verdeeld door distributeur Van der Wal.

David Cervenka, medestichter van Melon Helmets, zegt: "We zijn erg blij om op pad te gaan met Van der Wal, want we zien dat het een goed team is en bovendien verdelen ze merken als Knog die perfect aansluiten bij Melon. We weten dat dealers die die merken verdelen ook goeie verdeelpunten zijn."

De nieuwe categorie van Urban Active Helmets combineert de look en stijl van een retrohelm met uitstekende high-teck kenmerken zoals een lichtgewicht constructie (vanaf 250 gram), goede luchtdoorvoerkanalen dankzij twaalf ventilatiegaten en een verbeterde schokabsorptie. Melon voldoet ook aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen van TÜV GS Mark Certification, CPSC Certification en LGA Chemical Testing.

De helm is gemaakt volgens de In-Mold technologie, heeft een snug-fit systeem met verwijderbare Coolmax-padding in verschillende maten en een spin-dial knop die de maat aanpast. De Fidlock-sluiting werkt met een magneet. De transparante, verwijderbare Vista Visor werkt als de klep van een baseballpet. De reflecterende logo's, sticker en lintjes bieden 360° zichtbaarheid.

De helmen worden aangeboden in drie maten (XXS-S, M-L, XL-XXL) voor een hoofdomtrek van 46 tot 63 cm. Er zijn 20 designs voor kinderen, adolescenten en volwassenen. En voor wie zich afvraagt van waar de naam komt: 'protect your melon' betekent iets als 'bescherm je hoofd'.

Helm melon: € 66

Vizier melon (6 kleuren): € 15

Useful links: