Items shown on this page are not for sale in our shop, they are just intended for information.
Items vermeld op deze pagina zijn niet te koop in onze winkel, maar alleen bedoeld ter informatie.
Les articles mentionnés sur cette page ne sont pas à vendre, mais seulement à titre d'information.

 image

Tijdschriften - Week & Maandbladen

Dit is de (steeds groeiende) lijst van beschikbare week- of maandbladen over fietsen een aanverwante artikelen. De meeste magazines behelzen diverse onderwerpen maar sommige spitsen zich meer toe op specifieke doelgroepen. Zo zijn er de bladen die meer uitweiden over techniek, fietsvakanties, wielersport, en/of dagelijks gebruik van de fiets. De meeste bladen kan U kopen bij dagbladhandelaars en in gespecialiseerde boekenwinkels, en op sommige kan U zich ook abonneren. Enkele bladen zijn ook digitaal (op computer of smartphone) te downloaden en/of te bekijken. Klik op onderstaande covers om de website van de specifieke magazines te bezoeken, en alles te vernemen over onderwerpen, doelgroepen, frequentie van publicatie en abonnementskosten. Vaak kan U hier oude nummers bestellen en eerder gepubliceerde artikels lezen.

Voici un aperçu de magazines disponibles concernant la bicyclette et tout se qui la concerne. Beaucoup de magazines offrent un mélange de sujets, alors que certains sont plutôt concentrés sur des aspects spécifiques du phénomène 'cyclisme': le sport, la balade, le trekking, la technique et la sortie quotidienne. La plupart des magazines s’achètent chez les marchands de journaux, certains aussi - ou seulement - par abonnement, et il y a des magazines qui se lisent exclusivement de façon digitale (sur ordinateur ou smartphone). Cliquez sur la page de couverture ci-après pour visiter le page internet spécifique des magazines, et apprendre tous les détails sur la disponibilité, la fréquence de sortie, et les sujets traités. C'est aussi l'endroit où vous pouvez éventuellement vous procurer des anciens numéros, et consultez des articles publiés auparavant.

Fiets Actief (P)

Fiets! (P)
O2 BIKERS (P)

Grinta! (P)

Wielrijder & Biker (P)

Cyclelive +plus (P)
Fietsen moet kunnen.
De vakantiefietser
stap af
VELODROMER
De Muur

Bahamontes (P)

Soigneur

Procycling (P)

Mirroir du Cyclisme

BIKE & trekking

Tweewieler

UP/DOWN
Wieler Revue (P)
Wielrenblad
Le Cycle
TRI-maX hebdo (G)
Vélomag
l'Acheteur Cycliste
Bike
VeloVert
TRIMAG
Vélo Magazine
Cycle Sport Magazine
CycloSport Magazine
CYCLING.BE (P)
BIKE FREAK (P)
MOUNTAIN BIKE PLUS (P)
CYCLELIVE (C)
What Mountain-Bike

MOUNTAIN BIKE RIDER

MOUNTAIN BIKE ACTION

 Cycling Active

 CYCLING PLUS
 Cycling Weekly
CYCLING Fitness
Wereld voor FIETSERS (G)
 VeloNews
BICISPORT
BRABANTSE HELDEN

Etappe, zo heet het nieuw uithangbord van het Wielermuseum. Een magazine over historische fietshelden die in elke dagbladhandel te koop is vanaf 4 juli.

Etappe: magazine over historische fietshelden

Wielermagazines zijn er in overvloed. De nieuwste fietsen worden er besproken, de volgende Tourwinnaar geanalyseerd en de leukste routes staan erin beschreven. Etappe, het allernieuwste wielermagazine laat die nieuwigheden voor wat het is en focust op het verleden. De historiek van de Vlaamse en Belgische wielercultuur die vanuit de kleine verhalen grote drama's of komedies opleveren. Etappe is het jongste kindje van het Nationaal Wielermuseum, kortweg WieMu. ‘Het is ons visitekaartje’, stelt waarnemend conservator Thomas Ameye trots. Etappe wordt eenmaal per jaar uitgegeven. Telkens met een andere focus. ‘Voor het eerste nummer zijn dat de Belgische Tourwinnaars. Maar volgend jaar vieren we honderd jaar Flandriens en de Ronde van Vlaanderen. Dat doen we niet aan de hand van overwinningsverhalen en de biografieën van de winnaars, wel door gebruik te maken van ons groot documentatiecentrum en archief.


Odiel Defraeye

Over hoe de sponsors in de jaren dertig de koers ontdekten of hoe biefstuk plaats moest ruimen voor het moderne krachtvoer. Ook het Waalse dorpje Florennes komt aan bod. Dat is het enige dorp dat ooit twee Tourwinnaars voortbracht.

Ook Odiel Defraeye komt aan bod. Niet omdat hij precies honderd jaar geleden de eerste Belgische Tourwinnaar was, wel omdat hij opgevoerd werd als een posterboy avant la lettre.

'De wielergeschiedenis in een modern jasje en anders bekeken, dat willen we brengen. Etappe moet een collectors item worden onder fietsliefhebbers met verhalen die nooit gedateerd zijn. ‘We willen de verhalen uit onze rijke wielercultuur bovenhalen voor het grote publiek. Dat kan door onze collectie in het Wielermuseum zelf, maar we willen de verhalen tot in de huiskamer brengen. ‘ We drukken 3.500 stuks worden. Te koop in de dagbladhandel, maar ook in het WieMu of het Centrum Ronde van Vlaanderen. (Bron: HetNieuwsblad.be)
Neem ook eens een kijkje op deze website:


 image

Is er een magazine aan onze aandacht ontsnapt? Stuur een bericht, we gaan er dadelijk op in!

(P): magazines te koop in de Press Shop in Zellik (naast New Cyclo-Sport). Deze krantenwinkel kan U ook andere magazines bezorgen op eenvoudig verzoek. Gegevens van de Press Shop vindt U hier. Email: [email protected]

(C): Magazine specifiek gericht op wielertoeristen gratis verkrijgbaar bij New Cyclo-Sport te Zellik . (Vanaf 2014)

(G): Gratis tijdschrift dat je kan downloaden van de website (klik op de cover)

Un hebdomadaire ou mensuel qui ne se trouve pas dans cette liste? Envoyez un message, et nous arrangeons cela!
(P): magazines à vendre chez Press Shop à Zellik (à côté de New Cyclo-Sport). Cette librairie peut aussi vous fournir les autres magazines sur simple demande. Regardez ici pour leurs coordonnées. Email: [email protected]
(C): Magazine spécial cyclotouristes gratuit disponible chez New Cyclo-Sport à Zellik. (A partir de 2014)

(G): Magazine gratuit téléchargeable du site de l'éditeur. Cliquez sur la couverture pour suivre le lien.