Gratis - Gratuit

 

Een glimlach, deskundig advies, een schouderklopje, een weersvoorspelling (zonder garantie), folders (zie HIER) en Cyclelive magazine (HIER) zijn GRATIS te krijgen bij New Cyclo-Sport. En omdat wij onze planeet zo graag zien, en een hekel hebben aan verspilling, kan U ook volgende zaken GRATIS verkrijgen:

Bubbelplastiek (Noppenfolie)

Afkomstig van verpakking en ideaal om fietsen, wielen en breekbaar materiaal te verpakken. Kan ook dienen als isolatiemateriaal en werkt geluiddempend. En wist je dit al over bubbelplastiek: Eens voor de studenten de examens eraan komen wordt alles op alles gezet om relax te zijn. Er wordt gezegd dat bubbelplastiek doen ontploffen rustgevender zou zijn dan yoga of meditatie. Bron: tagmag.be
Kent iemand nog andere toepassingen voor bubbelplastiek? Laat het ons weten (feedback).

Karton

Afkomstig van verpakking van fietsen en onderdelen. Dozen kunnen gebruikt worden voor verhuis, om spullen op te bergen, of om een fiets te verpakken voor transport (fietsvakantie). Karton is ook ideaal om vloeren te beschermen bij renovatie of werken in huis. Grote dozen zijn ideaal om kinderspelletjes mee te creëren, zoals poppenkast en tentjes.
Kent iemand nog andere toepassingen voor oud karton? Laat het ons weten (feedback).

Buitenbanden

Afkomstig van herstellingen. Versleten banden worden o. a. gebruikt om kinderen te vermaken op speelpleinen en voor specifieke oefeningen op sportterreinen.
Kent iemand nog andere toepassingen voor oude fietsbanden? Laat het ons weten (feedback).

Binnenbanden

Oude binnenband om een bloemstukje te maken...

Afkomstig van herstellingen. Kapotte binnenbanden kunnen gebruikt worden door lesgevers (om aan te leren hoe men binnenbanden herstelt), door therapeuten (om rekoefeningen te doen), door scouts- en chirogroepen (allerhande constructies), om lawaaierige putdeksels te stabiliseren; in de tuin - om kleine boompjes mee vast te maken - en in de bloemsierkunst.
Kent iemand nog andere toepassingen voor kapotte binnenbanden? Laat het ons weten (feedback) .
Halsketting

Hangertjes (sleutelhanger of kerstboomversiering)

Bloemstuk

Hier alvast een origineel voorbeeld van een creatief gebruik van oude binnenbanden. (Of hoe een falend gemeentebeleid inzake onderhoud van straatmeubilair lucratief wordt verholpen door milieubewuste burgers...)

Binnenband erop... vuilbak op slot!

En nog een paar toepassingen ons toegestuurd, met dank voor de inspanning:
Hier dan méér dan één woordje uitleg:
het gaat telkens om gercylceerde binnenbanden, die wonderbaarlijke en nagenoeg all-round materialen, die ik met veel dank van mijnentwege mocht ontvangen van U.
- de omgekeerd hangende bloempot: is bestemd als beschuttende gemeenschapswoning voor allerlei insecten die al dan niet graag samen gehuisvest zijn en waarvan er sommige nuttig zijn voor de fruitboom, in dit geval een Boskoop appelboom, en zijn vruchten meer bepaald. De binnenband vermindert de wrijving van het duurzame ophangmechanisme en voorkomt dus beschadiging aan de tak, waardoor de kans op ziekten daar vermindert.
Wanneer je relatief grote oppervlaktes afgedankt vensterglas hebt, en je hebt een tuin, maar je  hebt nog geen kot in die tuin ( zelfs al heb je  al één kot of, leuker nog, meerdere), dan bouw je vroeg of laat, als echte Belg, met dat vensterglas een kot in je tuin. Vermits nu éénmaal een echt en onvervalst belgisch kot eigenhandig uitsluitend uit recuperatiemateriaal mag opgetrokken worden (dit is voor degenen die onbekend zijn met deze oeroude plaatselijke gebruiken de numero uno ongeschreven grondwetsregel inzake 'echt kot'regelgeving) recupereer je best enkele betonijzers om de vensters 'vast' te zetten. Natuurlijk is het contact tussen ruwe betonijzers en het tere glas een hypotheek op de levensduur van je kot. Bij wanhoop over het geschikte beschermingsmateriaal: grijp naar de fietsbinnenband. Geen enkel ander materiaal schuift zo elegant en soepel helemaal vertederend over je kloeke ruwe betonijzers en geeft anderzijds zijn immer zachte kant bloot aan het gevoelige glas.

Oud ijzer.

Afkomstig van herstellingen. Versleten kettingen, tandwielen, stuurpennen, etc... voor knutselaars en handige Harry's (met oude wielen worden windmolentjes gemaakt, tandwielen en stukken ketting worden verwerkt tot trofeeën,...), om kleine onderdeeltjes te recupereren (vijsjes, rondellen, ...), of gewoon voor de opbrengst aan 't gewicht.
Bovenvermelde items zijn niet te bestellen, en alhoewel veelvuldig en regelmatig op voorraad, doet U er best aan eens te polsen voor U hiervoor langs komt. Stuur een email, telefoneer, en vooral: hou rekening met de openingsuren.
Useful links: