GPS op de fiets.

Een klassiek GPS-toestel voor autonavigatie is niet geschikt voor de fiets. De accu is te snel leeg, het toestel is niet waterdicht, kan niet tegen de trillingen op de fiets, en bevat bovendien niet de aangepaste kaarten met fiets-toegankelijke wegen.

Specifieke fiets-GPS-toestellen zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik op de fiets en gaan tot acht uur mee. Elektronische fietsnavigatie is bovendien kind van deze tijd en doet dan ook veel meer dan enkel het aangeven van de juiste richting: het toestel verwittigt u bij richtingsveranderingen. U kan dus uw aandacht volledig bij het verkeer houden. Ook het ongemak van een natte wapperende en verjaarde kaart is met dit systeem niet aan de orde.

Bovendien geeft het toestel u heel wat extra informatie mee; nabijgelegen drank- of eetgelegenheden of de dichtstbijzijnde fietsenmaker vindt u in een handomdraai. Afhankelijk van het model en eventuele benodigde randapparatuur vindt u er ook de hoogte waarop u zich bevindt, uw hartslag en de trapfrequentie op terug.

Het gebruik van de GPS vereist enige oefening maar eens u er weg mee bent, biedt het tal van mogelijkheden.U kan uw routes zelf uitstippelen op topografische kaarten en opladen op uw fiets-GPS. Er zijn ook heel wat routeplanners te ontdekken op internet. Voor de fiets-GPS kan men heel eenvoudig fietsroutes downloaden.

De GPS voor de fiets is een nuttige hulp voor onderweg. Niet alleen rijdt u er veiliger door, uw weg terug vinden was nog nooit zo gemakkelijk. Bezitters van een fiets-GPS rijden nooit meer verloren omdat de ene of andere lieverd de fietswegwijzers heeft verdraaid of dat ze verwijderd werden en niet teruggeplaatst na wegwerkzaamheden. (Bron)

Deze merken vindt U bij New Cyclo-Sport te Zellik:
Useful links: