Elektrische fietsen

MODERNE STADSFIETSEN MET VLOEIENDE ONDERSTEUNING EN HOGE EFFICIËNTIE. VOEL HET GEMAK VAN DE NIEUWE YAMAHA MIDDENMOTOR.
De Prime E+ is een gestileerde fiets die perfect geschikt is voor dagelijks gebruik. Met zijn doordachte ontwerpkenmerken – waaronder een lage en brede instap, een gesloten kettingkast en de mogelijkheid om diverse accessoires te monteren – is de Prime E+ een slimme forensen- of stadsfiets. Zijn SyncDrive middenmotor geeft hem een stabiel en wendbaar stuurgedrag. Hierdoor voelt hij aan als een normale hoogwaardige stadsfiets maar voegt het gemak toe van elektrische ondersteuning.
Prime E+ 0 2014
€ 3299
Prime E+ 1 2014
€ 2549
Prime E+ 2 2014
€ 2249
 

Prime E+ 2 RS 2015

Yamaha - derailleur - 300 W
€ 2.249

Prime E+ 3 2015

Yamaha - 300 W
€ 2.449

Prime E+ 2 2015

Yamaha - 400 W
€ 2.649

Prime E+ 1 2015

Yamaha - 500 W
€ 2.849

Prime E+ 0 2015

Yamaha - 500 W
€ 3.299

Nakende aankoop van een elektrische fiets?

Naar aanleiding van de promotionele actie op de Giant Prime E+ modellen hadden wij u graag volgende toelichting meegegeven.

5 jaar gratis garantie op een Giant Prime?

Dat kan tijdens de actieperiode vanaf 18 mei 2015 tem 14 juni 2015 op alle Prime E+ modellen!

Deze promotie wordt één van de speerpunten in de nationale leaflet campagne die door GIANT gevoerd wordt. Het uitgangspunt voor de campagne is de brede keuze die U als consument heeft binnen het assortiment van elektrische fietsen bij Giant. Of de motor nu voorin, middenin of achterin zit, met een elektrische Giant kun je alle kanten op!
Het betreft een zeer interessante actie rondom de 5 jaar gratis garantie. Op deze manier helpen wij U bij de keuze van uw nieuwe elektrische fiets.

Registratie

Bij aankoop worden de gegevens van de fiets, de consumentengegevens en de gegevens van de fietshandelaar goed geregistreerd om te kunnen genieten van deze 5 jaar gratis garantie.

De actie is uitsluitend geldig bij een verkoop van een Prime E+ model vanaf 18 mei 2015 tem 14 juni 2015. U krijgt dan als consument een bevestiging van deze extra garantie toegestuurd.


Uitgebreide garantie

Deze tijdelijke actie met vijf jaar gratis garantie geldt alleen op de genoemde modellen. De actie omvat een verlenging van 3 jaar naast de reguliere 2 jaar garantie.

Onder deze verlengde garantie valt de elektrische technologie (motor, motorbesturing, display en laders) en tevens de accu. Giant garandeert hierbij de werking van de accu, niet de capaciteit.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Wij wensen u alvast een succesvolle aankoop toe !
De actieperiode is voorbij (18 mei tot 14 juni 2015): deze actie is afgelopen!
Bedenking van uw fietsenmaker: Wanneer een fietsfabrikant een garantie van 5 jaar aanbiedt, al is dat maar gedurende een beperkte actieperiode, dan moet deze fabrikant wel verdomd zeker zijn van de kwaliteit van zijn product. Deze zekerheid biedt wel een ongeschreven garantie voor al wie zich een Giant Prime aanschaft met de originele 2-jaars garantie. Immers, de fiets zelf heeft geen weet over de periode waarin deze gekocht werd, en zal dus waarschijnlijk minstens de eerste vijf jaar perfect functioneren. En als er zich na vijf jaar nog geen fabrieksfouten voorgedaan hebben mag je echt gerust zijn! - Guy

SyncDrive Center technology

1. SyncDrive center motor - An all-new SyncDrive Central power source, which offers a seamless boost to pedaling power without compromising the confident handling and feel that Giant bikes are known for. This new system is lightweight (about 3.5 kilograms) and provides more power— 60 Nm torque.
2. EnergyPak - The compact size battery locates on rear carrier was completely redesigned. It delivers up to 400Wh and gives power support for approximately 120 kilometers.

3. RideControl - The ultra clear LCD display is positioned on the center of the handlebar. It gives all the information necessary during a ride.

4. Aluxx frame - Formed from raw materials in Giant’s own forging facility, this proprietary 6061 alloy features a best-in-class strength-to-weight ratio.

5. Suspension - The new front suspension monoshock fork has a tapered design for extra stability. It gives all the comfort you need during your rides.


Giant werkt sinds 2011 samen met Yamaha aan de ontwikkeling en perfectionering van ons SyncDrive-motorsysteem. Deze samenwerking leidde tot de nieuwe SyncDrive middenmotortechnologie, die te vinden zal zijn op de belangrijkste Giant elektrische fietsen modellen van 2014. Het nieuwe lichtgewicht systeem weegt slechts 3,5 kilo en biedt veel power, namelijk zo’n 60 Nm. Daarnaast zet het systeem een nieuwe kwaliteitsstandaard voor de elektrische fietsencategorie dankzij het hoogwaardige detectiesysteem met drie sensoren voor alle dynamische factoren zoals koppel, snelheid en cadans.

Naast dat het systeem compact en krachtig is, is de nieuwe SyncDrive Central middenmotor ook de stilste krachtbron die Giant ooit heeft geproduceerd voor een elektrische fiets.

Giant biedt ook een fiets aan met het bekende Bosch systeem. Dit systeem is ook terug te vinden op veel elektrische fietsen van andere merken. De bovenstaande Yamaha motor onderscheidt zich door een kleinere behuizing, meer koppel en minder aandrijfgeluid. Bovendien stelt Bosch geen eisen aan de constructeurs om het systeem te gebruiken, waardoor de kwaliteit van het eindproduct niet altijd gegarandeerd is.

Giant maakt gebruik van Lithium-Ion (Li-Ion) batterijen. Meer weten over batterijen? Kijk dan hier: Dossier Batterijen.

Meer weten over de verschillende motoren? Kijk dan hier: E-Motor
Prijslijsten GIANT vindt U hier: prijslijsten.
En hier is de Prime 2014 folder: (Klik om te vergroten)
 
En hier is de Prime 2015 folder: (Klik om te vergroten)
Of download hier de volledige folder (pdf): GIANT PRIME 2015
Giant presenteerde tijdens de FietsVAK - dé jaarlijkse vakbeurs voor de professional uit de tweewielerbranche van 01-03-2014 tot 04-03-2014- de nieuwe Giant Prime E+, de nieuwste generatie elektrische fiets, voorzien van technologie die in samenwerking met Yamaha is ontwikkeld. Alle info omtrent deze presentatie kan u hier terugvinden:

MODERNE STADSFIETS MET VLOEIENDE ONDERSTEUNING EN HOGE EFFICIËNTIE. VOEL HET GEMAK VAN DE NIEUWE YAMAHA MIDDENMOTOR.

De actieradius van elke elektrische fiets hangt samen met veel verschillende factoren. Zo hebben bijvoorbeeld de bandenspanning, omgevingstemperatuur, het wegverloop en de wind allemaal invloed.

In onderstaand schema staat een indicatie van de actieradius per accu pakket en mate van ondersteuning.

Overheid opent jacht op slechte elektrische fietsen

Lees het artikel op de website van Het Nieuwsblad

Mocht U zich afvragen waarom wij bij New Cyclo-Sport geen elektrische fietsen verkopen die een ondersteuning leveren van meer dan 25 km/h, buiten het feit dat stadsfietsen onhandelbaar en dus onveilig worden bij hogere snelheden, lees dan verder:

 image
Iedereen die een elektrische fiets heeft waarmee sneller dan 25 km/uur kan gereden worden, moet die in de toekomst laten inschrijven zoals een bromfiets. Dat wil zeggen dat men in de meeste gevallen een verzekering moet aanvragen en dat de fiets sowieso een nummerplaat moet hebben.
Lees het volledige artikel op de website van Het Nieuwsblad
Useful links: