Elektrische fietsen GIANT 2016

Een nieuwe lading elektrische fietsen is toegekomen...
Een nieuwe lading elektrische Giants is toegekomen. Comfortabele, supermooie en betaalbare fietsen. De nieuwe Elegance reeks, waarvan het model E+1 is uitgeroepen tot elektrische fiets van het jaar, is verbazend soepel en geluidloos, de reeds gekende en iets meer sportieve modellen Prime E+2 Disc kennen nog steeds geen concurrentie, en de nieuwste Quick E+45 doorbreekt de 45 km/h barrière. Ontdek ze samen met ons.

Elegance E+1

€ 2.699,-

Een moderne, stijlvolle elektrische fiets die perfect geschikt is voor dagelijks gebruik.

De Elegance is voorzien van een lage, brede instap. Het frame krijgt een luxe uitstraling door de gladde lasnaden en een laklaag met een matte onderkant en glanzende bovenkant. Door het gelzadel en de relaxte zithouding is de Elegance de fiets voor iedereen die van comfort houdt. De SyncDrive-C Life motor van Yamaha is stil en levert tot 60 Nm koppel. De soepele ondersteuning en het lage zwaartepunt staan garant voor een ontspannen fietsrit.

Giant Elegance E+1 fiets van het jaar 2016

De Elegance E+ is uitgeroepen tot de e-bike van het jaar. Hierbij een stukje uit het juryverslag:
De Giant Elegance E+ 1 Deluxe is de fiets voor iedereen die van comfort houdt. De e-bike rolt en schakelt licht dankzij het gebruik van de Shimano Nexus 8 naafversnelling en de gemonteerde Schwalbe Energizer banden. De vering in voorvork en zadelpen geven de fiets nog meer comfort. De jury benadrukt dat het winnende element zit in de prijs-kwaliteitverhouding in combinatie tot het geleverde comfort.

Jane Doe - Another Company, LLC

De Elegance E+ Deluxe is al te koop vanaf € 2699 ,- , het is geen e-bike in de laagste prijscategorie maar je krijgt wel waar voor je geld. Lees hier het volledige verslag: elektrischefietsen.com

Elegance E+2

€ 2.499,-

Een moderne, stijlvolle elektrische fiets die perfect geschikt is voor dagelijks gebruik.


De Elegance is voorzien van een lage, brede instap. Het frame krijgt een luxe uitstraling door de gladde lasnaden en een laklaag met een matte onderkant en glanzende bovenkant. Door het gelzadel en de relaxte zithouding is de Elegance de fiets voor iedereen die van comfort houdt. De SyncDrive-C Life motor van Yamaha is stil en levert tot 60 Nm koppel.


De soepele ondersteuning en het lage zwaartepunt staan garant voor een ontspannen fietsrit.

Het is belangrijk om bij de aankoop van een elektrische fiets de kwaliteit te laten primeren op de prijs. Een veilige en degelijke elektrische fiets kan al voor zo'n 2.400 euro. Goedkopere modellen hebben vaak minder goede onderdelen of lopen achter op technologisch gebied Het is ook belangrijk om je goed te laten adviseren door een betrouwbare verkoper en hem te vertellen waarvoor je die fiets wilt gebruiken. Alleen in je vrije tijd of dagelijks?

Maarten Matienko - De Morgen 30/05/2016

Quick E+ 45

€ 3.499,-

Deze 'state-of-the-art' forenzenfiets is ontworpen voor de stadsbewoner die zich snel wil verplaatsen.

Met een topsnelheid van 45 km/u haalt deze fiets minuten af van de tijd die je nodig hebt om naar het werk te fietsen. Hij maakt het mogelijk om afstanden te overbruggen die je normaal gesproken nooit zou doen op een fiets.

De 27.5 inch wielen gebruiken we ook in onze mountainbikes en zorgen voor extra stabiliteit, wendbaarheid en een laag zwaartepunt. Een prettige set-up voor een snelle elektrische fiets! Samen met het stijve aluminium frame en de krachtige schijfremmen geeft dit veel vertrouwen.
E-bikes & Speed e-Bikes - Hoe staat het met de wetgeving?
De wetgeving is nog steeds niet in orde. Er is nu weer een nieuw voorstel, maar nog geen bekrachting van de wetgeving. Er is een EU wet, maar Belgie mag zelf bepalen wat en hoe maar daar wringt het schoentje. Vanaf september zouden er mogelijk nieuwe regels zijn.
Belangrijkste punt is de verzekering. Volgens nieuwe info van de FOD (Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer) zou zelfs voor een 45km uur geen bromfietsverzekering meer nodig zijn, omdat men moet blijven trappen !!! Schaft U zich zo'n fiets aan, doe dan zeker altijd navraag bij de verzekering. Vergoeding voor op en naar het werk zou bij deze klasse dan wel wegvallen.
Zoals u merkt meer vragen dan antwoorden en dit al jaren lang terwijl de fiets steeds belangrijker wordt.
(Bron: De fietsvakhandelaar, 4 juni 2016)

PRIME E+2 Disc 400 W

MODERNE STADFIETS MET VLOEIENDE ONDERSTEUNING EN HOGE EFFICIËNTIE. VOEL HET GEMAK VAN DE NIEUWE YAMAHA MIDDENMOTOR.

Combineer de kracht en souplesse van de Yamaha middenmotor met de sportiviteit van een derailleursysteem. Dit specifieke model is voorzien van een 400Wh accu een LCD display en de nieuwste 10 speed Deore groep.
€ 2.599, -

Brandweer en de coördinator brandveiligheid van Binnenlandse Zaken waarschuwen voor het mogelijke brandgevaar van elektrische fietsen. Dat ­gebeurt nadat er in één maand tijd twee woningbranden ontstonden tijdens het opladen van fietsen.

Lees het volledige artikel in Het Nieuwsblad.

Batterijen van elektrische fietsen gooit u na drie jaar weg. En ze kunnen brand veroorzaken. Wat doet u ertegen? Een degelijke fiets kopen, en dan spreken we over 2.000 tot 2.500 euro.

DIEDERIK VAN VAERENBERGH - De Standaard

Is een elektrische fiets gezonder?

Belgen zijn duidelijk fan van de elektrische fiets of ‘e-bike’. Iets meer dan de helft van onze landgenoten gelooft bovendien dat de e-bike heilzame effecten heeft.
Uit onderzoek van Shimano blijkt dat 52% van de Belgen ervan overtuigd is dat een e-bike gezondheidsklachten vermindert of voorkomt, door meer lichaamsbeweging en een stevige portie buitenlucht. Acht op de tien landgenoten hebben er geen probleem mee om met een elektrische fiets langere afstanden te fietsen.

Het grootste voordeel van e-biken (volgens 43% van de Belgen) is dat het een pak minder vermoeiend is dan een traditionele fiets. Je komt minder bezweet aan op je bestemming en het is een efficiënt wapen tegen de wispelturige Belgische weergoden. (Bron: Zita)
Useful links: