De geschiedenis van Cyclo-Sport.

 

Negen Provincieslaan, 3 - Ganshoren (1974 - 1975)

Vader Freddy Stevens begon zijn carrière in 1974 in een klein winkeltje onderaan de 'Brussels 21', een appartementsgebouw van 21 verdiepingen in Ganshoren. Is het zo lang geleden dat er toen nog geen camera's bestonden? Feit is dat er geen foto's zijn van deze periode. Behalve onderstaande framesticker, maar deze heb ik pas recentelijk gefotografeerd. Freddy Stevens noemde zijn winkel 'Cyclo-Sport', een plotse ingeving terwijl hij op een zondagmorgen om pistoleetjes ging, en startte - boordevol ambitie en zelfvertrouwen - met een handvol fietsen en bromfietsen van het merk PEUGEOT, die hij met zijn spaarcentjes had aangeschaft.  Vader trok een maand lang iedere dag naar Waver - naar het Ets. Vanderhulst, invoerder van PEUGEOT - om de stiel te leren, en vertrouwd te raken met het het reilen en zeilen achter de fietsenhandel. Toen de winkel open ging werkte Freddy nog een halve dag in de bouw; hij vertrok in alle vroegte met zijn knapzak naar de werf, en was na de middag terug om de winkel te openen. Inderdaad: een duobaan, want klanten waren er toen nog niet veel, en er moest toch brood op de plank komen...
Het is niet de laatste keer dat het gebeurd in dit verhaal, maar al snel bleek dat de winkel te klein werd... Er zat veel meer potentieel in, en Cyclo-Sport verhuisde naar een betere (lees: ruimere) locatie op de Keizer Karellaan. Freddy gaf zijn job in de bouw op om zich voluit op de fietsenwinkel te concentreren.

Keizer Karellaan 291 - Ganshoren (1975 - 1980)

Onder: Freddy Stevens aan het werk in zijn atelier van Cyclo-Sport in Ganshoren (1977)
In de jaren '70 groeide Cyclo-Sport uit tot een begrip. Grote merken ontdekten Freddy's vakmanschap, en gingen met Cyclo-Sport in zee, zoals Peugeot, Motobecane, Raleigh, Bianchi, enz...
Wij stonden mee aan de wieg van Koga-Miyata, en introduceerden het fenomeen 'zelfbediening' in de fietsenbranche. En toen maakte Eddy Merckx zijn plannen bekend om met een fietsenfabriek te beginnen...
De oudste bestelbon die wij konden terugvinden uit de beginjaren van Cyclo-Sport in Ganshoren. (Met dank aan Mr. J. V.)
Weerom werd uitgekeken naar een betere locatie om al dat moois uit te stallen op een overzichtelijke en klantvriendelijke manier, en de service te verbeteren. De werkplaats moest moderner worden, de keuze meer uitgebreid.
Een nieuw pand werd gevonden aan de overkant in dezelfde straat.

Keizer Karellaan 384 - Ganshoren (1980 - 1985)

Opening Cyclo-Sport - Keizer Karellaan 384 - in Ganshoren in 1980, met Eddy Merckx, Freddy Stevens, Josée Bogaert, Marcel Lecompte, Madame Lecompte, Guido Reybroeck en echtgenote, Maurice Pierson, Gino De Waele, Guy Stevens, en vele anderen. Een grootse receptie, voor een veelbelovende opening op deze nieuwe locatie.

Deze nieuwe locatie werd al snel het Walhalla van de wielerwereld genoemd. Een plaats waar je ook simpelweg kon kuieren, een bezoek brengen zonder je in een winkel te wanen waar je je verplicht voelde om iets te kopen. De opkomst van de BMX, de eerste Mountain-bikes, de lancering van Eddy Merckx fietsen, de doorbraak van aluminium in de wielrennerij met de fietsen van Kettler, en nog meer vermaarde fietsconstructeurs zoals Batavus, Colnago, Diamant en Pointer werden vertegenwoordigd, en sloten zich aan bij het ruime aanbod. Met het aanbod groeide ook de service: onberispelijke afmontage en snelle herstellingen bleven een prioriteit. In die tijd werden nog tubes voor koersfietsen verkocht en hersteld. In de winkel op de Keizer Karellaan was trouwens een aangepaste kelder, waar nieuwe tubes konden rusten tot de optimale hardheid bereikt was voor de verkoop of montage op nieuwe fietsen en herstellingen.

Dichter bij de bron kan je niet komen: vader Freddy Stevens sloot deals met de meest vermaarde namen uit de fietsindustrie. Getuige hiervan het bezoek van de sympathieke (en inmiddels ook betreurde) Howie Cohen van Everything bicycles. De naam zegt U misschien niets, maar Howie Cohen was destijds - naast een begeesterde inspiratiebron voor de moderne wielrennerij - de leverancier van de BMX fietsen voor de film 'E.T.' van Steven Spielberg. (Lees hier: The Man Behind the E.T. Bike). Uit deze contacten vloeide al snel het aanbod om nog meer gerenommeerde merken uit de BMX-wereld te vertegenwoordigen, zoals Kuwahara, HUTCH, Skyway, DiamondBack, Redline, Mongoose en HARO, met als hoogtepunt een BMX-demonstratie met de master Bob Haro himself, georganiseerd door Cyclo-Sport in het Walibi-pretpark.  
image

In 1980 werd het logo "Cyclo-Sport" gecreëerd. Geïnspireerd op de naam kwam een logo tot stand dat niets aan de verbeelding over laat: sierlijke letters en een beetje creativiteit  laten geen twijfel bestaan over het soort van activiteiten waar ook het logo opduikt. Door de jaren heen is het logo sprankelend en fris gebleven, meermaals gekopieerd en onrechtmatig aangepast en toegeëigend door minder creatieve geesten,  maar een constante gebleven in de herkenbaarheid van het bedrijf.

Ondertussen maakte zoon Guy Stevens een reis naar Japan, op uitnodiging van Koga-Miyata. De reis werd georganiseerd naar aanleiding van de 90ste verjaardag van MIYATA, en van ieder Europees land werd een Koga-dealer geselecteerd. Het werd een boeiende en interessante reis, met (o.a.) een bezoek aan de fabrieken van MIYATA (fietsframes), SHIMANO (fietsonderdelen) en SR Sakae Ringyo (eveneens fietsonderdelen). Er werd ook veel geluncht, om de gastvrijheid van de Japanners te illustreren. De foto's getuigen van een helse trip, wij werden werkelijk van hot naar her gesleurd, maar het was niet toegestaan van beelden te schieten binnen de bedrijven. (De japanners - in die tijd reeds bekend om het namaken van de klassieke Europese en Amerikaanse fietsonderdelen - waren blijkbaar bevreesd voor spionage). De meest gewaagde foto is dan ook die van de speciale slofjes die wij aankregen bij het bezoek van de windtunnel bij SHIMANO...

Krantenartikel 12 januari 1984
Bekijk/download het artikel in PDF-formaat:

Cyclo-Sport II - Cyclo-Sport III - Pittem (1982 - 1985)

De winkel in Ganshoren barstte uit zijn voegen door het ruime aanbod. De oprichting van twee filialen - Cyclo-Sport II in Alsemberg, en Cyclo-Sport III in Berlare - bracht enige verlichting. 'Satelliet-winkels', onder beheer van een gerant, met een centrale voorraad, en gerund volgens dezelfde politiek: service en kwaliteit. Een centrale voorraad en een goede bereikbaarheid maakte het geheel tot een vlot draaiende handel, niet in het minst met de hulp van competente en bekwame medewerkers, als daar waren: Gino Dewaele, Christian Timmermans, Francois Van Capelle, Mr De rijcke, enz... (Met excuses aan die mensen die ik vergeet te vermelden.)

In 1984 besloot vader Stevens dat het tijd werd om zelf fietsen te gaan produceren. De drie winkels draaiden goed, en er was vraag naar fietsen met een meer persoonlijke en specifieke uitrusting, waarvan het huidige aanbod op de markt onvoldoende was. Bovendien had zoon Guy ondertussen zijn legerdienst gedaan en zijn plaats verworven als vader's rechterhand, waardoor deze weerom wat meer speelruimte kreeg om zijn ideeën verder uit te bouwen. Er werd een productiehal gevonden in Pittem, en contacten gelegd met de industrie i.v.m. het opstarten van de nieuwe productielijn. Het gebouw in Pittem bevatte ook een winkelruimte, en er was ook plaats voor een indoor BMX-piste, waarop een manche van het I.BMX.F (van Armand Blondiau) gereden werd.

In 1985 werd vader Stevens ziek, en overleed aan een slepende ziekte. De productieplannen werden stopgezet, de winkels gesloten. Het trieste einde van een succesverhaal.


New Cyclo-Sport!

Keizer Karellaan 308, Ganshoren (1986 - 1988)

Na het overlijden in 1985 van Freddy Stevens, de stichter van Cyclo-Sport, besloten Guy en Rita in 1986 van opnieuw te beginnen met een fietsenwinkel. Deze werd heel toepasselijk, en als eerbetoon ten opzichte van vader zaliger, New Cyclo-Sport genoemd, en geïnstalleerd op de Keizer Karellaan, rechtover vader's vorige winkel . Dezelfde ambitie, dezelfde betrachting: betaalbare fietsen en een perfecte service, in een aangename en menselijke sfeer, als voortzetting van al het mooie dat vader Stevens had opgebouwd in zijn korte, maar intense carrière in de fietsen-business.

Een ambitieus plan inderdaad, maar fietsliefhebbers vonden snel opnieuw de weg naar de nieuwe Cyclo-Sport met zijn herkenbare politiek. De klanten waren enthousiast, wij werkten letterlijk dag en nacht, kregen ruzie met de buren over nachtlawaai, en stilaan rijpte het plan om uit te kijken naar een nieuwe locatie...

Op donderdag (sluitingsdag) trok Guy naar het Technisch instituut Anneessens in Brussel, om er les te geven aan kandidaat-fietsherstellers. Hier met Jean-Pierre Vanderslagmolen.

Wij specialiseerden ons in het skateboard-gebeuren, de werkplaats werd te krap, de garage ging nog moeilijk dicht, en zelfs de keuken werd te klein om fietsen te stallen... Het werd tijd om te verhuizen.
Jong geleerd is oud gedaan, zegt het spreekwoord. Onze kinderen helpen een handje bij het monteren van de fietsen (foto links, jan 1989) en kijken toe hoe mama wielen maakt. (Foto boven, jun 1991) (Rita was destijds de eerste fietsenmakersvrouw die een diploma fietshersteller behaalde.)
Om U gerust te stellen: het afstellen van de wielen gebeurde wel door mij... ;) - Guy

Brusselsesteenweg, 610 - Zellik (sinds 1989)

11 april 1989: de verhuis naar Zellik.

Jaarlijks bezoeken kinderklasjes de winkel om bij te leren over de fiets. (Hier: opvangklasjes 'Het Klimmertje' uit Zellik)
Soms wordt tijd gemaakt om een evenement te organiseren. (Hier koers op rollen met Bruno Steenput van Radio Ring)
Feest in de straat!
De Ronde van Frankrijk kwam onze deur voorbij teZellik in juli 1992.

Een ruime keuze, en een perfecte service... daar tekenen wij voor! (Hier Mr. Timmermans met zijn Merckx-fiets)

Intussen maken wij onze ambities waar. New Cyclo-Sport biedt een ruime keuze aan fietsen en onderdelen, wij herstellen alle merken, en blijven op de hoogte van de modernste fietstechnieken, zoals elektronisch schakelen, elektrische fietsen, en het integreren van GPS en smartphones in het dagelijkse fietsgebruik. Vader zaliger indachtig zijn wij er als vakmensen nog steeds van overtuigd dat verkoop en herstelling van fietsen gepaard gaat met raad, service, veiligheid en kwaliteit, en zodoende niet thuishoren in respectievelijk warenhuizen en achterkeukens. Koop je fiets steeds bij de man, die hem ook herstellen kan! Belangrijke merken volgen ons hierin, en we zijn dan ook trots van deze te kunnen vertegenwoordigen. Bij New Cyclo-Sport vindt U fietsen van Thompson, SCOTT, Giant, e.Move, Flanders, Felt, DiamondBack, HARO, Dahon en Museeuw. Toen Eddy Merckx zijn fietsenfabriek verkocht - in 2010 - werd ddor de nieuwe beheerders vooral gefocust op de buitenlandse markt, een politiek waar wij het niet goed konden mee vinden. Het vertrouwen in de binnenlandse vakhandel is inmiddels hersteld, en 2015 beloofd een prachtig jaar te worden...
In het kort, voor de lezers die alles over geslagen hebben en direct naar hier zijn gescrold: Met een fiets van Cyclo-Sport, kom je werkelijk niets te kort! (En als er echt iets schort, gooi het dan gerust op ons bord!)
Wij hopen nog lang garant te staan voor uw fietsplezier!
Volgens het neutraal syndicaat voor zelfstandigen is de laatste vijf jaar het aantal fietsenmakers in ons land met een vijfde gestegen tot 900. Bekijk hier een filmpje met een reportage over dit onderwerp op Ring TV...
Of bekijk de reportage hier:

‘Ik ben meer fietsenmaker dan verkoper geworden’

Uit het Nieuwsblad van 19 augustus 2015:

"Al jarenlang is New Cyclo Sport van Guy Stevens een prestigieuze fietsenwinkel in Zellik. Maar de internetverkoop en het succes van de goedkopere supermarktfietsen hebben de verkoop bij de gewone fietsenwinkels de laatste jaren gevoelig doen dalen."
Lees het volledige artikel hier: Hetnieuwsblad.be
Of hier:
Een kleine rechtzetting bij dit artikel: Een kwalitatief goede kinderfiets kost uiteraard geen vier- à vijfhonderd euro. Tussen de honderd en tweehonderd euro is een meer realistisch cijfer. Dit is meestal een handvol euro meer dan in de grootdistributie, maar je bent er dan ook zeker van dat de fiets die je bij de vakman koopt een goede fiets is, een fiets waarvan wij weten dat hij bedoeld is om lang mee te gaan, en zonder mankementen, dat hij deftig gemonteerd buiten gaat, en dat je altijd terug kan komen als er iets aan mankeert. Bovendien krijgt U bij ons ook nog een gratis eerste onderhoudsbeurt bovenop de garantie van minstens 2 jaar.
Enkele reacties op dit krantenartikel:
Hier hoort een korte uitleg bij. W. was langsgekomen in de winkel de dag voor zijn vertrek naar de Ventoux. Kwade tongen beweren dat hij een motortje op zijn fiets wou laten monteren om de anderen te kunnen volgen, maar ik kan in alle eerlijkheid verklaren dat het gewoon om nieuwe remblokjes ging. Toen W. aan de voet van de Ventoux stond, merkte hij dat zijn voorband tegen de voorrem sleepte. Toen hij dan naar de winkel in Zellik belde heb ik zo goed als kwaad mogelijk beschreven wat hij moest doen om dit euvel te verhelpen. Kan ik het goed uitleggen of is aan W. een getalenteerd fietsmecanicien verloren gegaan? Het zal wel wat van beide zijn. Resultaat is dat W. de daaropvolgende uren de Ventoux is opgevlogen zoals ze daar nog maar zelden gezien hebben. De lokale bevolking klaagt al jaren over vervelende Mistral winden op de Ventoux, en waar die dan toch vandaan zou komen? Wij echter weten nu wie al die wind veroorzaakt op zijn race naar de top!
 
 
 
 
Hartelijk dank voor deze mooie getuigenissen. Dit geeft moed voor de toekomst, en voedt de motivatie om jullie nooit teleur te stellen! - Guy
Useful links: