image
In feite ontwierp een Franse edelman de eerste fiets. Of 'een met behulp van wielen voortbewogen tuig.' Ere wie ere toekomt;. Zijn naam was Comte de Sivrac. In 1791 demonstreerde hij de uitvinding in een park in Parijs, en veel mensen waren onder de indruk. De bovenkant van het vehikel bevond zich slechts een 30-tal centimeter boven de grond. De ruiter op de fiets zat op een "houten paard" en bewoog zich  vervolgens voort door op de grond te schoppen met de voeten. Het heette de Celerifere. Binnen de kortste tijd was het een zeer modieuze sport in Frankrijk. De fiets werd al snel omgedoopt tot de Velocifere. Je kon deze fiets niet sturen. Zeer ervaren rijders draaiden het door het voorwiel op te tillen, en dan te draaien in de richting die ze wilden gaan. Ze kunnen het niet hebben geweten op het moment, maar ze demonstreerden waarschijnlijk de allereerste 'wheelies'.

Klik om te vergroten.

De ontwikkeling naar de hedendaagse fiets begint met een ongelukkig man met een heel lange naam : Karl Friedrich Christian Ludwig Freiherr Drais von Sauerbronn .

Geboren in 1785 in de zuidwestelijke Duitse stad Karlsruhe, was Baron Karl Drais één van de meest creatieve Duitse uitvinders van de 19e eeuw : een aristocraat die een democraat was geworden, en de mislukte revolutie van 1848 steunde. Een man tegelijk bewonderd en genadeloos belachelijk gemaakt door zijn tijdgenoten. Oorspronkelijk een ambtenaar werkzaam voor de groothertog i.v.m. Badenia's bosbouw, werd hij later een professor in de mechanica.

Gehaat door zijn collega- aristocraten voor zijn democratische neigingen, werd hij geruïneerd door verschillende intriges. Baron Drais ging naar Brazilië voor een paar jaar voordat hij terugkeerde naar zijn geboorteland Duitsland . In 1838 overleefde hij een moordaanslag. Vanwege zijn steun voor de revolutie probeerden de autoriteiten, die de opstand hadden verpletterd, hem ontoerekeningsvatbaar te verklaren. Hij stierf verarmd in 1851 .

De talrijke uitvindingen van de baron omvatten een schrijfmachine met 25 toetsen, de vleesmolen, een machine om pianomuziek op te nemen op geperforeerd papier, de stenotype machine, en een pedaal-aangedreven vierwieler . Terwijl de moderne versie van Drais' vleesmolen vandaag nog altijd in gebruik is in talloze slagerijen en huishoudens, is het de uitvinding van de Laufmaschine (lopende machine) die hem beroemd maakte in 1817. Het werd de voorvader van de hedendaagse fiets, en verschilde voornamelijk van zijn voorganger - de Celerifere - in het meer bestuurbaar maken, door middel van een draaiend voorwiel.

Klik om te vergroten.

De lopende machine was in feite een zeer primitieve fiets zonder aandrijfsysteem . Terwijl de Draisine geen fiets was in de moderne zin van het woord, markeerde Baron Drais' uitvinding de big bang voor de ontwikkeling van de fiets, zoals de Britse fiets historicus Serena Beeley stelt. Het was het eerste voertuig met twee in lijn geplaatste wielen. Het frame en de wielen waren gemaakt van hout, de besturing leek al op een modern stuur. Rijders zaten op een gestoffeerd lederen zadel genageld aan het frame en duwden zich naar voren met hun voeten . Het ding woog ongeveer 25 kg .

Op het moment - hoewel van korte duur - van internationaal succes, werd de lopende machine bekend onder verschillende namen: Draisine in Duitsland , velocipede (snelle voet) of Draisienne in Frankrijk , hobby paard of dandy horse in Engeland - een toespeling op het feit dat de dandy horse berijders meestal dapper jonge mannen waren met te veel geld aan hun handen. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan bekeken Amerikaanse critici dit laatste bewijs van de Europese excentriciteit met scepsis: 'Elk soort van transatlantische onzin, zo lijkt het, is in staat om spannende nieuwsgierigheid op te wekken, hoe belachelijk ook,' verkondigde een expert in het Baltimore Morning Chronicle .
 image
Drais' grote democratische gedachte achter de lopende machine was een door spieren aangedreven vervanging voor het paard, dat grote aantallen mensen sneller zou kunnen maken dan wandelen of rijden in een paardenkoets. Paarden waren duur, hebben een stal nodig en verbruiken veel eten, zelfs wanneer niet in gebruik .

Drais ondernam zijn eerste gedocumenteerde rit op 12 juli 1817, vertrekkend van de stad Mannheim over een afstand van ongeveer 13 kilometer in een uur. Een paar maanden later veroorzaakte Drais een enorme sensatie toen hij 60 kilometer aflegde in vier uur. Handige accessoires bestonden onder meer uit een paraplu en een zeil voor winderige dagen .

Wordt vervolgd...