Metalen rennertjes of miniatuur wielrenners, beladen met nostalgie want lange tijd een bijzonder populair speelgoed voor de jongsten onder ons - terwijl ze menig herinnering oproepen uit de glorietijd van onze kampioenen - zijn nu te koop bij New Cyclo-Sport te Zellik.
Tijdens de Tour de France kan u deze metalen rennertjes (in zamac*) dagelijks bewonderen in de generiek van het Tourprogramma van Sporza “Vive le Vélo”. Ook Cyclistes Leon biedt u de mogelijkheid deze retro-renners aan te kopen. Cyclistes Léon koopt zijn rennertjes aan bij Fonderie Roger, in Frankrijk. Elke renner dat hij ontvangt heeft al een kleurtje, zoals groen of geel, maar in Ruiselede brengen ze dan nog extra kleuren aan. Zo krijg je rennertjes met het Zwitsers kruis op hun rug of renners in een nationale tenue.Er zijn 3 types renners, type R, type P en type D.
Elk type bestaat uit een mengeling van kleuren, zoals de Belgische, Franse, Duitse, Italiaanse kampioenstruien, de gele, groene, witte en bolletjestruien en tenslotte een aantal merkentruien, echter zonder vermelding van de naam (vanwege het merkenrecht) wat de prijs ten goede komt.
*Zamak is een acroniem, afgeleid van de beginletters van de Duitse namen voor de metalen waaruit het materiaal is samengesteld: Zink, Aluminium, MAgnesium, Kupfer (koper). Dit soort legeringen werd ontwikkeld in het begin van de 20ste eeuw, vooral in de Europese Unie waar het voordien gangbare lood niet meer mag worden gebruikt. (bron: Wikipedia)"

Type R

Type R: Renner en fiets volledig in Zamak.
Afmetingen: Hoogte van de renner 5 cm
Gewicht: 22 gram.
Kenmerken: 1 houding en gepresenteerd in een variatie van kleuren.

Prijs: € 4.50 per stuk

Type P

Type P: Renner en fiets volledig in Zamak.
Afmetingen: Hoogte van de renner 4,5 cm
Gewicht: 12 gram.
Kenmerken: 2 houdingen: de klimmer en de sprinter, eveneens in diverse kleuren.

Prijs: € 4.50 per stuk

Type D

Type D: Renner in harde PVC, fiets in Zamak.
Afmetingen: Hoogte van de renner 5 tot 8 cm
Gewicht: 19 gram.
Kenmerken: Renner in harde PVC, fiets in Zamak.  De renner is afneembaar van de fiets. Van dit model zijn er 3 houdingen: de drinkershouding, rennershouding en de overwinnaarshouding. Variatie van kleuren.
Ideaal voor het samenstellen van een peleton.

Prijs: € 4.50 per stuk

Probeer het zelf...

Onbeschilderde miniatuur wielrenners van type D, om zelf uw creativiteit op uit te leven...
Prijs: € 4.50 per stuk

Artistieke creaties...

Desgewenst worden de renners in de kleuren van uw favoriet beschilderd, dit kunnen zowel retro-shirts zijn als actuele truien. Ook met de shirts van plaatselijke amateurploegen hebben wij geen problemen.

Prijs hiervoor is € 12 per stuk.

Galabal van de Flandrien 2014

Het Nieuwsblad selecteerde Cyclistes Leon voor het maken van een op maat gemaakt rennertje dat alle aanwezigen tijdens het Galabal van de Flandrien mochten ontvangen. Alle wielergoden uit onze wielersport waren hierop aanwezig zo ook Eddy Merckx die hier poseert met één van de Cyclistes Leon rennertjes
(foto : copyright Peter Malaise).


Useful links: