Bluetooth Smart Fietscomputers.

Bluetooth Smart is een krachtig en efficiënt protocol dat gegevens draadloos verstuurt. Het is een rivaal van het ANT+ -protocol , eigendom van en onder licentie van Garmin, gebruikt door bijna elke draadloze fietssensor, hoewel Bluetooth Smart een steeds populairder alternatief wordt.

"Je hebt al de meest krachtige fietscomputer je ooit nodig zult hebben in je zak ", zeggen fabrikanten. " Dus gebruik het! "
Bluetooth Smart fietscomputers verstrekken informatie geleverd uw mobiele telefoon en geven deze weer middels een op het stuur gemonteerde kleine en onopvallende unit.

De fietscomputer linkt met elke Smartphone die een Bluetooth Smart functie bezit (dat is iedere iPhone 4S en hoger, en Android 4.3 en hoger) via een aangepaste app en verstrekt GPS-gegevens - zoals snelheid , kilometers, tijd en hoogte - en geeft deze weer op een draadloze unit. In wezen wordt het gat gesloten tussen smartphone apps en GPS computers.

Alle ritgegevens wordt ook opgeslagen op de smartphone zelf en kunnen direct worden geüpload naar het internet, om verwerkt of gedeeld te worden.

De Smart fietscomputers kunnen ook autonoom werken, mits gebruik van de aangepaste snelheid / cadans- en hartslag sensoren, en eventueel later gesynchroniseerd worden met je smartphone, om  je trainingsgegevens weer te geven en te verwerken. Telefoon en messaging pictogrammen zijn ook direct op het toestel aanwezig, handig als u een oproep of tekstbericht je verwacht, en het bespaart het scharrelen in je achterzak om te zien of dat het geval is .
€ 89,95

COMPUTER CATEYE STRADA SMART RD500B BT

Al de kracht van je smartphone in het volle zicht op de fietscomputer.

De Bluetooth Strada Smart maakt verbinding met je smartphone via de 'Cateye Cycling App'. De Strada Smart is gemonteerd op je stuur of stuurpen, terwijl de smartphone veilig weggeborgen blijft in een zak of zadeltas.

In Mirror Modus, registreert de Applicatie gegevens over je rit, en zendt deze naar de Strada Smart. Telefoon en e-mail verwittigingen worden eveneens via pictogrammen weergegeven. De Smartphone blijft in 'slaap'stand, waardoor de batterij gespaard blijft.
Wanneer de Smartphone niet mee is, kan de Sensor Direct modus worden gebruikt als back-up. Sensor Direct functie synchroniseert de Strada Smart direct met traditionele snelheid, cadans, hartslag en Power sensoren, zodat belangrijk ritgegevens altijd beschikbaar zijn.


Na de fietstocht worden de gegevens gemakkelijk via de app geüpload naar het internet voor verwerking, evaluatie en sharing.

Wahoo RFLKT

De Wahoo RFLKT (spreek uit als: Reflect) is een handige en compacte gadget voor je iPhone 4S of 5. Je monteert de fietscomputer met de bijgeleverde accessoires op je stuur of stuurpen waarna je je iPhone veilig opbergt in bijvoorbeeld je zak of fietstasje. De fietscomputer communiceert vervolgens via Bluetooth 4.0 met de apps op je telefoon terwijl die in de lock-stand staat. Zo belast je de batterij van je iPhone minimaal. Je kunt onder andere de Wahoo Fitness Cycling App gebruiken om de RFLKT aan te sturen. Met de knopjes aan de zijkant van het apparaat bedien je op afstand je telefoon. Zo kun je bijvoorbeeld je rondetijden bijhouden en de app pauzeren. De RFLKT is daarnaast voorzien van een muziekspeler, waarmee je de muziek van je iPhone kunt afspelen.
Useful links: