Bosch E-bike.

Performance Line.

Voor dynamisch, krachtig versnellen en fietsen op ieder terrein.

Met Performance brengt Bosch een gebalde lading energie en dynamiek op de weg, op de veldweg, de pas, de Single Trail. Het uiterst krachtige aandrijvingssysteem is daarbij net zo impulsief als dat het in te tomen is. Met de hoogste precisie verenigt zich zijn vermogen met dat van de eBiker en genereert een sportieve ondersteuning die ieder terrein en iedere versnelling aan kan. Van vlak tot steil. Van gematigd tot volle kracht. De techniek achter het nieuwe moderne antracietkleurige design van de componenten maakt het verschil.
 De Drive Unit Performance Cruise (25 km/h) berekenen met behulp van 1000 sensormetingen per seconde continu alle waarden van de rit. Op die manier zet de aandrijving, perfect afgestemd op de eBiker, de kracht om. Puur genieten is ook de optimale balans tussen prestatie en actieradius. De PowerPack als bagagedrager-accu, met 400 Wh – overtuigt in alle opzichten. Deze is heel licht, levert bijzondere prestaties en is heel eenvoudig te monteren en te demonteren om bijvoorbeeld op te laden. Daar komt bij dat het opladen nu ook direct op de eBike mogelijk is. Met de Charger, die door Bosch zelf is ontwikkeld, worden eveneens de hoogste snelheden bereikt. Klein, licht, robuust en stil zorgt hij voor bijzonder korte oplaadtijden en is daarmee ook ideaal voor onderweg. Ook de allerkleinste Performance-component bewijst zijn klasse; met de boordcomputer Intuvia beschikt het aandrijvingssysteem over een optimale besturing met losse bedieningsunit aan het stuur, wat de veiligheid verhoogt. Het kleine ergonomische en technische meesterwerk is intuïtief te bedienen en de display is goed afleesbaar. Zowel het schakelen tussen de vijf rijmodussen, de duwhulp, het oproepen van informatie zoals snelheid, laadniveau van de accu, afstand en nog veel meer, kan niet eenvoudiger. Zelfs een nauwkeurige aanpassing van de afstandsmeting kan vanaf nu met een druk op de knop worden gerealiseerd. Een USB-aansluiting maakt bovendien het opladen van externe hardware zoals een smartphone en een MP3-speler mogelijk en zal in de toekomst ook de toegang worden tot het web. De dynamische bijdrage aan het succes van de sportieve eBikes wacht erop, om te kunnen laten zien wat hij kan. Een nieuw aandrijvingssysteem, een nieuw rijgevoel, een nieuw tijdperk: de Performance Line van Bosch.
Toepassing van het E-Bosch Performance systeem ----> zie Elektrische Mountain-Bikes

Active Line.

Harmonieus en flexibel voor steeds weer nieuw eBike-plezier...

Met Active, en zijn harmonieuze aandrijving, levert Bosch een veelzijdig product op maat voor moderne eBikers. Kenmerken als efficiëntie, ergonomie, design en hightech vallen naadloos samen en zijn harmonieus op elkaar afgestemd. De allerhoogste precisie verenigt de prestaties van Active met die van de eBiker en genereert daaruit een perfect gedoseerde ondersteuning bij iedere pedaaltrap. Achter het nieuwe moderne platina-kleurige design van de componenten bevindt zich de techniek die daarvoor verantwoordelijk is.
De Active Drive Unit Cruise (25 km/h) berekent met behulp van 1000 sensormetingen per seconde permanent alle waarden van de rit. De nieuwe motor voegt zijn kracht op ieder moment heel precies toe. Puur genieten is ook de geoptimaliseerde actieradius, die de nieuwe PowerPacks tussen twee opladingen mogelijk maken. De PowerPacks in het nieuwe Active-design – als frame- of als bagagedrager-accu, met 400 Wh – overtuigen in alle opzichten. Ze zijn heel licht, leveren bijzondere prestaties en zijn heel eenvoudig te monteren en te demonteren om bijvoorbeeld op te laden. Daar komt bij dat het opladen nu ook direct op de eBike mogelijk is. De nieuwe Charger – klein, licht, robuust en stil – zorgt voor bijzonder korte oplaadtijden en is zo ook ideaal voor onderweg. Ook de allerkleinste Active-component bewijst zijn klasse: met de boordcomputer Intuvia beschikt het aandrijvingssysteem over een optimale besturing met losse bedieningsunit aan het stuur, wat de veiligheid verhoogt. Het kleine ergonomische en technische meesterwerk is intuïtief te bedienen en zijn display is goed leesbaar. Zowel het schakelen tussen de vijf rijmodussen, plus de duwhulp, als het oproepen van informatie zoals snelheid, laadniveau van de accu, afstand en nog veel meer, kan niet eenvoudiger. Zelfs een nauwkeurige aanpassing van de afstandsmeting kan sinds kort met een druk op de knop worden gerealiseerd. Een USB-aansluiting maakt bovendien het opladen van externe hardware zoals een smartphone en een MP3-speler mogelijk en zal in de toekomst ook de toegang worden tot het web. De actiefste bijdrage aan het succes van de eBikes wacht erop, om te kunnen laten zien wat hij kan. Een nieuw aandrijvingssysteem, een nieuw rijgevoel, een nieuw tijdperk: de Active Line van Bosch.

Alle voordelen op een rij.

Performance Cruise (25 km/h) met Intuvia Performance

Het Bosch rijgevoel : Het geoptimaliseerde 3-sensoren-concept meet 1000 keer per seconde met de hoogste precisie, zodat de aandrijving perfect de kracht overdraagt die de fietser wenst. Toegesneden op dynamisch, krachtig rijden en versnellen op ieder terrein biedt Performance geheel nieuwe mogelijkheden voor sport, plezier en het alledaagse fietsen.

Snel en sneller : Sportieve trapondersteuning voor de aandrijvingsvariant Cruise (25 km/h).

Ergonomie extra : De mens als uitgangspunt. Alle componenten vervullen de hoogste wensen wat betreft ergonomie en bedieningsgemak en overtuigen met de modernste uitstraling en de manier waarop ze aanvoelen. Deze technologie inspireert jong en oud.

Soepel schakelen : De intelligente versnellingsherkenning maakt soepel schakelen mogelijk. Het resultaat: de ketting slijt minder en de schakelcomponenten worden ontzien.

Optimale actieradius : Dankzij de optimaal op elkaar afgestemde componenten en het bijzonder efficiënte samenspel zorgt het aandrijvingssysteem voor een optimale actieradius.
Drive Unit
Accu
Boordcomputer Intuvia
Charger
De nieuwe Drive Unit : Het verbeterde aandrijvingsconcept overtuigt met krachtige elektronica, een motor die nauwelijks trilt en met een geringer volume en gewicht.

De nieuwe accu’s : Licht, krachtig, duurzaam en snel op te laden. De PowerPacks 400 zijn de    comfortabele voorsprong: nu nog eenvoudiger te monteren en te demonteren en ook direct op de    fiets op te laden.

De nieuwe Intuvia : De boordcomputer Intuvia in het nieuwe Performance- design biedt met zijn losse besturingsunit aan het stuur een eenvoudige, veilige en intuïtieve bediening tijdens iedere rit en heeft alle informatie letterlijk voor het grijpen.

De nieuwe Charger : Snelle oplaadtijden, een laag gewicht en een robuuste behuizing maken van de stille Charger met    de nieuwe stekker en het praktische kabel-klittenband het ideale oplaadapparaat voor thuis en onderweg.