BBB: KWALITEIT VOOR EEN SCHERPE PRIJS

Vanaf de start van BBB Cycling stond er één ding centraal: kwalitatief goede producten voor een scherpe prijs. Met dat idee werd in 1998 BBB Cycling opgericht en inmiddels is het nog steeds één van onze kernwaarden. Wat begon als een merk met een bescheiden aantal producten als brillen en remblokken is ondertussen uitgegroeid tot een wereldwijd bepalende speler op het gebied van fietsaccessoires. Tegenwoordig produceert BBB Cycling ruim 1500 producten in 40 verschillende productcategorieën die in 48 landen worden verkocht. Ook in Zellik...

BBB YouTube channel.

Op YouTube.com/BBBcycling zijn alle nieuwe productvideo’s vanaf nu te vinden. Van de nieuwste video’s van de 2016 producten als de Swat, Summit en SlimGuard tot en met video’s van producten van vorig jaar en een film waarin ons bedrijf wordt voorgesteld. Ten slotte vind je op dit kanaal ook handige technische video’s. Daarin wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe je schijfremblokjes vervangt of hoe je de lenzen verwisselt van een Select bril.

BBB BikeBoard app voor iPhone.

Na de introductie van hartslag, cadance & snelheidssensors op de markt te hebben gebracht in combinatie met een smartphone houder lanceert BBB dit jaar een app die je ideale partner wordt op training.

BBB Mikte erop een betrouwbare en batterij-vriendelijke applicatie te ontwikkelen en dat deden ze ook. Er zijn geen onnodige toetsen en features aanwezig. enkel de informatie die jij nodig hebt.  Daarnaast is er een makkelijke manier om je rit op te laden naar Strava. Het gebruik van de Processor werd gelimiteerd om zo veel mogelijk batterij te sparen. Je kan zelf makkelijk aangeven welke zaken je te zien wil krijgen en op welk scherm. Zo maak je van je Iphone een betrouwbare metgezel voor al je ritten. De app is verkrijgbaar in de Apple Store.

app helpt je bij de keuze van je sportbril...

Moeite bij het kiezen van de juiste sportbril, met al die kleuren en lenzen? De BBB Selector app voor iPhone en Android maakt jouw zelf samengestelde Select of Impact sportbril direct zichtbaar .

Na het kiezen van een van de basismodellen kun je 8 kleuren brilpootrubbers en 7 verschillende lenzen combineren om je eigen ontwerp te creëren, zodat jouw design perfect past bij de rest van je uitrusting. Bovendien krijg je bij elke lens uitleg over de functies die je beschermen tegen alle verschillende weersomstandigheden. Nog steeds niet in staat om een keuze te maken? Deel je ontwerp op Facebook, Twitter of per email met je vrienden. Misschien kunnen zij je helpen.

En als je dan jouw perfecte Select of Impact hebt ontworpen, toont de app een wensenlijst met wat je zou moeten aanschaffen bij jouw BBB-dealer om dat ontwerp te creëren. Weet je niet waar de dichtstbijzijnde BBB Dealer zit, dan helpt de Dealer Locator je daarbij. Je kunt de BBB Selector app vinden in de iTunes en Google Play store of via bbbcycling.com/app.

BBB Product guide 2016.

De twee oprichters van het merk BBB Cycling, Chris Koppert en Frank Moons, weten uit eigen ervaring waar het op aankomt bij de productie van hoogwaardige fietsproducten. Deze overtuigde wielrenners staan met hart en ziel achter hun merk. Sinds 1997 is het assortiment van BBB-producten aanzienlijk gegroeid en bieden ze een echte meerwaarde voor hun klanten. Het is ooit begonnen met sportbrillen, luchtpompen en Bar Ends, maar inmiddels biedt BBB werkelijk alles rondom fietskleding, onderdelen en accessoires. Met een assortiment van meer dan 1.500 fietsartikelen, vindt elke wielerfan bij BBB precies waar hij of zij naar op zoek is.


Bekijk of download hier de product guide 2016:

Nota: De papieren versie van de product guide (catalogus) is ook nog steeds te verkrijgen bij New Cyclo-Sport in Zellik.

BBB milieuvriendelijke verpakking.

WIST JE DAT?
 
De kans is groot dat je aankopen bij New Cyclo-Sport voortaan ingepakt worden in een papieren tas. BBB is immers overgestapt op papieren tassen. Inmiddels is het in meerdere landen niet meer toegestaan om plastic tassen gratis met de klant mee te geven en ook BBB wil zijn steentje bijdragen aan de bescherming van het milieu. De tassen zijn milieuvriendelijk en sterk, en dragen het immer populaire logo van BBB. Vraag ernaar!

BBB Cycling beste leverancier

BBB Cycling valt in de prijzen! Op het jaarlijkse Dynamo Retail Event werden we voor de vijfde keer op rij verkozen tot de beste leverancier van het jaar in de categorie Onderdelen & Accessoires. Daarnaast zijn we erg trots op het feit dat we onszelf voor de vierde keer de beste Contractleverancier van de Dynamo Retail Group mogen noemen. (14/09/2015)

Sponsoring

In 2004 is BBB begonnen met het sponsoren van professionele wielrenners en mountainbikers. Sindsdien heeft BBB tien wereldkampioenen ondersteund. Tom Boonen, Paolo Bettini (tweemaal), Michael Rogers, Julien Absalon, Roel Paulissen, Jean Biermans, Zdenek Stybar (tweemaal) en Joost Wichman reden zich in de regenboogtrui met behulp van high-end BBB producten.

De samenwerking met de beste renners op de weg en in het veld is niet alleen vanwege de publiciteit. Het ondersteunen van professionele teams creëert een ongelooflijk waardevolle mogelijkheid om specifieke producten te testen en geeft toegang tot de feedback en ideeën van de profs. De feedback die BBB ontvangt van deze extreem veeleisende gebruikers, gebruiken zij direct bij het verder optimaliseren en verbeteren van de producten.
Voor 2016 ondersteund BBB een indrukwekkende selectie van ploegen met renners van wereldklasse die dezelfde visie en passie delen.

Artikel in de kijker - april 2016 - de derailleurwieltjes

Tandwielen en ketting zijn nu eenmaal noodzakelijk voor de aandrijving van onze fiets. Slijtage noodzaakt vervanging om optimaal functioneren te garanderen. Een onderdeel dat dikwijls over het hoofd wordt gezien, maar minstens even belangrijk is om vlot te schakelen: de derailleurwieltjes. Origineel gemonteerde derailleurwieltjes zijn meestal van iets lagere kwaliteit - om de prijs te drukken en om het principe  'als het nieuw is functioneert alles zoals het hoort' te eren - maar gelukkig gemakkelijk te vervangen door duurzamere en dikwijls beter functionerende exemplaren. Goed werkende derailleurwieltjes zijn onontbeerlijk voor de kettingspanning, en vlotter schakelen. BBB biedt de oplossing.
(Klik op de wieltjes voor een beschrijving en de prijs per paar)
Elk paar derailleurwieltjes wordt geleverd met een duidelijk montagevoorschrift.
Tijdens de maand april krijgt U 5% korting bij aankoop van een paar derailleurwieltjes.

NICO SIJMENS BBB-ACCOUNTMANAGER

De groei van het bedrijf BBB vraagt om permanente uitbreiding van de salesafdeling. Per 1 januari 2015 werd aan deze afdeling Nico Sijmens toegevoegd. Hij neemt als BBB Cycling accountmanager de afdeling Wallonië, het Groot Hertogdom Luxemburg en Zellik voor zijn rekening. Als renner van onder andere team Cofidis en Wanty-Groupe Gobert heeft Nico al kennis opgedaan over diverse BBB-producten.

Met veel vechtlust en doorzettingsvermogen heeft zijn 14-jarige carrière 20 profoverwinningen en tal van mooie ereplaatsen opgeleverd. Op zijn 36ste vond Sijmens het tijd om zich te heroriënteren. De kans werd hem geboden om dit te doen bij BBB Cycling, en hij heeft die met beide handen gegrepen. Met dezelfde instellingen als toen hij renner was, helpt Sijmens mee aan het nog verder uitbouwen van BBB Cycling en vormt een sterk team met al zijn nieuwe ‘ploegmakkers’. Hij zorgt er mede voor dat de fantastische BBB-producten bij New Cyclo-Sport in Zellik beschikbaar zijn. Dank U Nico!

Artikel in de kijker - juni 2016 - de momentsleutel

Een momentsleutel of draaimomentsleutel is een speciale sleutel om bouten met een exact bepaald koppel moment aan te kunnen draaien. De sleutel bestaat uit een normale aansluiting voor 'bits' en een torsiearm met een schaal bij het handvat waarop het aandraaimoment kan ingesteld worden. Een ingebouwde 'klikkoppeling’ slaat door wanneer het ingestelde aandraaimoment bereikt wordt. Het aandraaimoment wordt weergegeven in newtonmeter (Nm). Eenvoudig uitgelegd: een moment is een kracht met een bepaalde arm om een bepaald punt. 10 Newton komt overeen met 1kg. Dus wanneer iets met 20 Nm aangedraaid moet worden wil dat dus zeggen dat je met 2kg aan een sleutel van een meter moet trekken om de bout vast te zetten. BBB levert momentsleutels en 'bits' die nodig zijn in de fietsmontage.

TORQUESETBTL-73 Momentsleutelset - 79.95

  • Verstelbare momentsleutel met 1/4"-aandrijving.
  • Klikmechanisme geeft aan wanneer het aanhaalmoment is bereikt.
  • Bereik: 2-14 Nm, in kleine stappen verstelbaar.
  • Individueel gekalibreerd door de computer. Mogelijkheid om het gereedschap opnieuw te kalibreren.
  • Inclusief inbussleutels 3, 4, 5, 6, 8 en T25, T30-torx.
  • Inclusief beschermingscase.
Tijdens de maand juni krijgt U 5% korting bij aankoop van deze momentsleutel.

Useful links: