Meer dan een gewone fabriek...
De Bafang fabrieken zijn gevestigd in het Suzhou Industrial Park, in het centrum van de Yangtze rivier delta, een gunstige locatie voor zowel internationale als binnenlandse handel. Het Bafang bedrijf werd opgericht in 2003, en is een hightech onderneming van de elektrische aandrijving, een combinatie van design, Research & Development, productie en verkoop.
Er werken hebben meer dan 260 medewerkers, gesteund door meer dan 35 senior ingenieurs in de R & D afdeling, en ze zijn in staat zijn om diverse uitdagende projecten te beheren. De activiteiten omvatten: een doorgevoerde kwaliteitscontrole, geavanceerde motor en controller productie, een testcentrum, en de high-level R & D afdeling. Samen stellen ze dit bedrijf in staat om consequent kwalitatief hoogwaardige producten leveren. De jaarlijkse productiecapaciteit bereikt 1.000.000 sets.

Bafang's motto: Uw droom, ons doel!

BAFANG ombouwkit met voorwiel aandrijving.

Display KM5s

 Handleiding - manual.

Specificaties voorwielmotor kit.

  • Motor: 36V / 250W Bafang D-motor (gewicht: 3 kg)
  • Accu: 36V / 9Ah Panasonic accu (gewicht: 2,4kg)
  • Controller: 12A Controller met SineWave technologie
  • Display: KM5s LCD-display met uitgebreide instelmogelijkheden
  • Motoronderbreker: op de remkabel (huidige hendels kunnen behouden blijven)
  • Trapsensor: Kingmeter Dual Hall sensor met 24 detecties per trapslag
  • Gewicht: Ca. 5,4 kg.

BAFANG ombouwkit met middenmotor.

Display C961

 Handleiding - manual.
 

Specificaties middenmotor.

Motor: Bafang BBS Middenmotor: 36 Volt, 250 Watt, 80Nm koppel, Trapassensor en SineWave controller ingebouwd in motorbehuizing (gewicht: 3,8 kg)
Display: Luxe LCD display met 9 ondersteuningsstanden
Start en go functie: tot 6 km/h
Controller: Ingebouwd in de motor (geen losse controller en trapsensor!)
Accu: 36V / 9Ah Panasonic accu (gewicht: 2,4kg)
Snelheidssensor: Montage bij het achterwiel
Gewicht: Ca. 6,2 kg.

Technisch.

PS: Zoals bij FMH wordt ook in onze pakketten van BAFANG  gebruik gemaakt van een "A grade" Li-Po Batterij van Panasonic. Lees het artikel hierover om het belang van de batterijkeuze in te schatten... Laat ons even technisch gaan...

De garantie omvat:

Buiten een gegarandeerd, eindeloos, levenslang fietsplezier, bieden wij ook een wettelijke garantie op de geplaatste onderdelen. Afgezien van slijtage door het gebruik bedraagt de garantie 2 jaar op alle elektrische componenten, de controller, LCD-display, de lader, batterij, motor en de sensoren. Bij elke poging tot ontmanteling van die onderdelen vervalt deze garantie. De garantie op het batterijpakket en lader vervalt indien niet correct gebruik wordt vastgesteld.

Nog even meegeven hoe een ombouw concreet in z'n werk gaat:
- Bij een voorwiel ombouwpakket wordt het bestaande voorwiel vervangen door een wiel met een motor. De motor zit centraal en ziet eruit als een flinke naafdynamo. Er wordt een sensor geplaatst op het trapstel. Deze sensor is onopvallend, en heeft geen enkele invloed op het trappen of schakelen.
- Wanneer voor een middenmotor gekozen wordt, zal het bestaande trapstel vervangen worden door een motorisch aangedreven tandwiel. Wanneer uw trapstel twee of drie tandwielbladen bevatte zullen deze dus gereduceerd worden naar één enkel tandwielblad. Daar uw trapkracht nu ondersteund wordt hebt U genoeg aan één tandwiel, wees gerust.
- Wanneer gebruikt gemaakt wordt van een pakdragerbatterij, zal de bestaande pakdrager worden vervangen door een model van BAFANG. Deze pakdrager kan gebruikt worden zoals voordien, en is ontworpen om de batterij aan te sluiten.
- Bidonbatterijen worden indien mogelijk op de drinkbusnokken van het frame gemonteerd. Handig wanneer U graag uw bestaande pakdrager behoud, of indien er geen pakdrager kan geplaatst worden op uw fiets.
- Er wordt een display/controller geplaatst op het stuur. De display toont o.a. de lading van de batterij, en laat ook toe om in te stellen hoeveel hulp U van de motor verwacht.

Hoed U voor namaak!

In China zijn merknamen niet beschermd. Daardoor is het gemakkelijk voor malafide organisaties om namaakproducten (die goedkoper zijn door gebrek aan research en minderwaardige onderdelen) op de markt te brengen onder dezelfde naam. Laat U niet beetnemen door charlatans die alleen handel drijven uit eigenbelang. Het is belangrijk steeds uw aankopen te doen via erkende en betrouwbare kanalen: de vakhandel. Het is de enige manier om gerust te zijn inzake veiligheid, garantie, onderhoud en eventuele herstellingen.


Koop uw producten steeds bij de man, die service garanderen kan!


Useful links: