Ant+ compatibele fietscomputers.

Wat is ANT+? ANT+ is een technologie die meerdere apparaten in staat stelt draadloos met elkaar te communiceren. ANT+ kan vergeleken worden met Bluetooth. Beide technieken zorgen voor een verbinding tussen apparaten die zich op korte afstand van elkaar bevinden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van radiogolven. Omdat ANT+ en Bluetooth gebruik maken van verschillende radiofrequenties, is het niet mogelijk om een ANT+ apparaat met een Bluetooth apparaat te verbinden. ANT+ verbruikt weinig stroom, verzekert een stabiele verbinding, en vindt zijn toepassing vooral in apparatuur gerelateerd aan sport en welzijn.
€ 159,95

CATEYE CC-GL50 Stealth 50

De Stealth 50 is een eenvoudige power meter die ANT+™ compatibel is, dus het werkt met Cateye of andere ANT+™ power-, hartslag-, cadans- en snelheidssensors. Volg de basis data en combineer fietsen met power, hartslag en cadans data om trainingsdoelen te stellen en te bereiken. Upload je rit data op web-based training sites, zoals CatEyeAtlas.com en TrainingPeaks.com, bekijk hier je activiteit, analyseer je prestaties en deel jouw reis.

De computer heeft verschillende functies, full-time Backlight, auto start/stop en een programmeerbare odometer. De Stealth 50 is waterproof, USB oplaadbaar en kan op verschillende fietsen worden gebruikt, dus je bent altijd klaar om te gaan.

Sigma ROX 10.0 GPS set Wit of Zwart

Met de Sigma ROX 10.0 GPS Zwart houd je nauwkeurig je fietsprestatie bij en til je deze naar een hoger niveau. Het model is de eerste Sigma-fietscomputer met een ingebouwde GPS. Dankzij deze nieuwe feature beschik je tijdens je fietstocht, mits je de route tevoren hebt ingeladen, over routenavigatie. Zo weet je precies hoeveel tijd het kost om ergens naartoe te gaan, wat de exacte afstand is en hoe de route verloopt. Tevens laat de fietscomputer je weten wanneer je de verkeerde kant opgaat. Naast diverse snelheids- en afstandsgegevens meet de ROX 10.1 ook het stijgingspercentage, de hoogte en de buitentemperatuur. Je kunt verder tot 249 uur aan trainingsdata opslaan. Dankzij de micro USB-plug en de meegeleverde software verbind je de fietscomputer eenvoudig met je pc om je prestaties te analyseren.

€ 259,95

€ 99.95

SCIO ANT+

Geschikt voor alle ANT,sensoren (cadans, vermogen, hartslag, enz.). Di2-informatie: Versnellings- en batterij-indicator (Shimano 0i2-onderdelen vereist). Minimaal 19 functies. twee wielinstellingen. Groot scherm, bediening met twee knoppen. Incl. low mount-houder.
€ 129.95

SCIO ALTI ANT+

Geschikt voor alle ANT,sensoren (cadans, vermogen, hartslag, enz.). 0i2-informatie: Versnellings- en batterij-indicator (Shimano Di2-onderdelen vereist). Minimaal 23 functies (incl. diverse hoogtemeter functies), twee wielinstellingen. Groot scherm, bediening met twee knoppen. Incl. low mount-houder.

BBB DIGIBOARD

De DigiBoard is de meest geavanceerde computer die wij hebben ontwikkeld. Twee jaar hebben we gewerkt aan het vanaf nul ontwikkelen van de hardware en software, gebruikmakend van de ingenieuze dataverbinding, ANT+. De software en de menu’s zijn zo ontworpen dat ze volledig intuïtief werken. Wanneer de hartslagmeterband of cadansfuncties niet verbonden zijn, worden ze ook niet getoond. Mountainbike Plus magazine was onder de indruk van al het harde werken dat wij in deze computer hebben gestopt en gaf de DigiBoard het predicaat testwinnaar.
“Het instellen en gebruiken is zo gemakkelijk dat je het allemaal zonder handleiding kunt doen.” en “... vanwege het grote beeldscherm hoef je de knoppen niet te gebruiken, omdat alle belangrijke functies continu in beeld zijn...” Verkrijgbaar in vier versies waarvan twee met hoogtemeter. Alle modellen kunnen worden uitgebreid met cadansfunctie door de los verkrijgbare DigiCandence cadansmeter aan te schaffen.
BBB’s DigiSpeed, DigiHeart, DigiCandence, zijn alle ANT+ compatibele accessoires.
 Model
 BCP-52WAH
  BCP-52WA
  BCP-51WH
  BCP-51W
  Functions
 30
 25
 22
 17
 Altimeter
 ja
 ja
 -
 -
 Cardio
 ja
 -
 ja
 -
  Prix
 € 159.95
 € 119.95
 € 139.95
 € 89.95
 

Ant+ Sensoren

Ant+ sensoren maken draadloos verbinding met Ant+ fietscomputers, Smartphones, en GPS ontvangers die hiervoor voorzien zijn. Ze zijn - onafhankelijk van het merk - onderling uitwisselbaar, verbruiken weinig energie, en verzekeren een storingloze verbinding.
 
Snelheidssensor
BBB DIGISPEED ANT+ BCP-55 - € 32.50
Sigma ANT+ Speed Transmitter - € 23.95
 
 
Trapfrequentiesensor
BBB DIGICADENCE ANT+ BCP-56 - € 32.50
Sigma ANT+ Cadence Transmitter - € 23.95
Snelheid + Trapfrequentie sensor
FALK PANTERA SENSOR COMBO - € 49.95
Hartslagsensor
BBB DIGIHEART ANT+ BCP-57 - € 75.00
Sigma R1 ANT+ Heart Rate Transmitter - € 52.95
CATEYE HR-11 Heart Rate Transmitter STEALTH 50 - € 63.75
FALK PANTERA Heartrate MONITOR - € 59.95

RideSense – Giant’s neat ANT+ sensor solution

RideSense is Giant's elegante oplossing voor het versturen van trapfrequentie (cadans - hoe snel je pedaalarmen roteren) en snelheidsgegevens aan een ANT + ontvanger. RideSense is standaard voorzien in de meeste Giant modellen met een ergonomische RideSense sensor die past in de achtervork.

Sommige Giant modellen zijn 'RideSense compatible' - deze hebben een gleuf in de achtervork voor montage van een RideSense sensor. De sensor registreert de magneet aan de binnenzijde van de crank (cadans) en een magneet in het wiel (snelheid) en zendt dit draadloos naar uw ANT+ ontvanger.

Ant+ ready apps voor Smartphones.

Op de pagina apps vindt U een hele collectie Smartphone applicaties die U kan gebruiken op de fiets. De volgende apps zijn specifiek interessant om te gebruiken in combinatie met de Ant+ sensoren:
Useful links: